overig

Hoe sociaal ben jij?

Ik heb een handige test gemaakt, zodat jij kunt uitvinden hoe sociaal je bent. Zit je er klaar voor? Hier komen de stellingen, beantwoord deze met ja of nee:

 1. Tijdens een gesprek of een etentje check ik regelmatig mijn telefoon
 2. Ik kijk meer dan drie keer per dag op Facebook
 3. Als ik mijn telefoon vergeten ben voel ik mij een verloren schaap
 4. Zonder WhatsApp zou ik niet kunnen leven
 5. Ik heb minimaal 3 social media accounts
 6. Ik spreek vrienden en familie vaker online dan in het echt
 7. In het buitenland vraag ik direct naar de Wi-Fi in het hotel                            .

Heb je minimaal 4 vragen met ja beantwoord? Dan is het tijd voor actie, tenminste als jij een socialer persoon wil worden. Want als je het online leven voorrang geeft, blijft er minder tijd over voor dat echte contact. Je weet wel, een gesprek met een goede vriend over het leven in plaats van Hey hoe gaat het, wat doe je met kerst? over de app. Ik kan me eraan irriteren als ik in gesprek ben en de ander pakt intussen de telefoon erbij. Ik weet dat het bij deze tijd hoort, maar ik wil daar niet aan wennen.

Waar ik ook niet aan wil wennen is het afhankelijke gevoel dat een telefoon kan geven. Je staat continue AAN en je mist intussen de wonderlijke wereld om je heen. Ik hoop dat je in december de buitenlucht weet te vinden, want het is een feest voor de ogen! Het winterse landschap (dit weekend kans op de eerste sneeuw) en de lichtjes en versieringen op straat.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Marianne Visser van Klaarwater 6 december 2017 at 15:17

  Gelukkig scoor ik maar drie keer ja. Dus dat valt gelukkig mee. Mooie blogpost Kaatje. En ik ben het helemaal met je eens. Wat ik me wel eens afvraag; gaat dat getuur op zo’n smartphone het hele leve door? En zo ja, waarop hebben ze dan terug te kijken als ze 65 zijn?

  • Reply Karin 6 december 2017 at 16:25

   Goede score dus! Dank je en ja dat is een goede vraag…Ik heb wel het idee dat onze generatie steeds bewuster is van hoe het ook anders kan. We zullen het gaan ervaren.

 • Reply Karin 6 december 2017 at 16:00

  Wat een leuk testje, naamgenoot. Ik heb mijn facebook account verwijderd en ik reageer op de vraag ‘Hoe is het?’ van vrienden via app steeds vaker met: ” Zullen we snel afspreken, dan vertel ik het je.”

  • Reply Karin 6 december 2017 at 16:23

   Wat sterk van jou en een goede tip voor de app, die ga ik ook zeker toepassen. Geniet van de feestdagen leuke naamgenoot! X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.