overig

De tocht op hakken

Het is bijna december en dat vind ik hét moment om een lichtje te schijnen op een collega ondernemer. Ik heb haar ontmoet tijdens een Instagram workshop in Wijchen, ze vertelde daar over haar werk als personal cheerleader. Deze term maakte mij nieuwsgierig en ik bleef Marloes daarom volgen op Instagram. Nu is het tijd om haar aan jou voor te stellen!

1. Goals on Heels…waar is jouw tocht op hakken begonnen?
Vorig jaar heb ik me ingeschreven bij de KvK als tekstschrijver. Al vrij snel ontdekte ik dat ik dat heel leuk vond, maar dat ik er niet van in vuur en vlam kwam te staan. Ik vond het (en vind het nog steeds) vooral heel erg interessant hoe iemand denkt, waarom ze doen wat ze doen en om mee te denken in hoe ze hun doelen kunnen behalen. Dat was ook van oorsprong wat ik deed met mijn blog en al snel ontstond het idee om hier méér mee te gaan doen, ik had immers mijn certificaat als life coach al op zak.

Januari dit jaar begon ik met het ontwikkelen van een online programma en augustus dit jaar heb ik Goals on Heels gelanceerd; hét platform voor werkgeluk, waarmee ik vrouwen hoop te inspireren en motiveren om vooral voor hun geluk te kiezen en er VOL voor te gaan.

2. Kun je in 3 zinnen beschrijven waar Goals on Heels voor staat?
Goals on Heels staat voor werkgeluk in de breedste zin van het woord. Ik geloof dat de scheiding tussen werk en privé niet bestaat, maar dat het met elkaar in balans moet zijn. Door écht gelukkig te zijn met je werk, neem je dit geluk ook mee in je dagelijkste leven.

3. Waar haal jij het meeste plezier uit in je werk als personal cheerleader?
Ik kan er intens van genieten als ik zie hoe zaken bij mijn klanten op hun plek vallen. Als ze opeens realiseren dat wél alles mogelijk is wat ze eerder niet voor mogelijk hielden. Dan zie je opeens een glimlach verschijnen en sterretjes in de ogen en dan weet je dat er magische dingen gebeuren.

4. Wie is jouw grote voorbeeld?
Rosanne Raubun, zonder twijfel. Ik vind haar manier van ondernemen onwijs inspirerend, ze doet waar ze gelukkig van wordt en springt gewoon in het diepe.

5. Welke kernwaarden zijn voor jou persoonlijk én zakelijk het meest van toepassing?
Verbinding, oprechtheid en positiviteit. Met de online community wil ik vrouwen samen brengen, omdat ik geloof dat je samen nog veel meer kunt bereiken dan alleen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in het verhaal van elke vrouw en zie altijd oneindig veel mogelijkheden. Positief zijn betekent voor mij niet naïef zijn; het betekent accepteren wie je bent, het omarmen en echt eigen maken.

6. Wat zou je tegen vrouwen willen zeggen die (nog) niet voor zichzelf durven te beginnen?
Kom zeker eens met mij praten 😉 Het lijkt altijd veel enger om een eigen bedrijf te starten dan het daadwerkelijk is, tegenwoordig is ondernemen precies wat je er zelf van maakt en ik geloof dat het écht een feestje is. Natuurlijk zijn er ook dingen die lastig zijn, maar alles is een leerproces en er zijn meer dan genoeg vrouwen (en mannen oké…) die je heel veel verder kunnen helpen!

7. Waarom alleen vrouwen als doelgroep? Enne..gaat dat in de toekomst misschien veranderen of niet?
Ja wie weet komt er ooit verandering in, maar op dit moment richt ik me echt op vrouwen omdat voor hen enorm veel winst te behalen is. Nog steeds worden vrouwen minder betaald dan mannen, er wordt vanuit de maatschappij nog steeds verwacht dat ze thuis zijn voor de kinderen, als je een eigen bedrijf begint wordt er vaak gezegd; “oh fijn, dan ben je meer thuis voor de kinderen” en vrouwen mogen zichzelf echt meer gaan laten zien. Who run the world? Girls!

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Doris 29 november 2018 at 09:14

  Super leuke en inspirerende blog!

  • Reply Kaatje 29 november 2018 at 10:15

   Dank je Doris!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.