overig

Het avontuur in ‘t hoenderhok

hoenderhok Geervliet
Er zijn geen kippen te bekennen in ‘t hoenderhok (een Tiny House) in Geervliet. Wel verse eitjes van de kippen van de buren voor het paasontbijt. Dit hoenderhok van eigenaren Hanneke en Arie is namelijk geheel ingericht om er als mensen in te kunnen slapen!

Losgaan met een basketbal
Voordat we romantisch gaan overnachten in Geervliet pakken we eerst de afslag naar Rotterdam. De Harlem Globetrotters verwarmen de sporthal bij het Feijenoord stadion met hun gave show. Met het oog is het bijna niet bij te houden waar de bal blijft, deze trucjes doe ik ze niet na komende woensdagavond! Na de show eten we een pittig broodje Döner in de Markthal en pakken we een Spaans biertje om een lekker vakantiegevoel te krijgen.

De aankomst bij ‘t hoenderhok
Het vakantiegevoel neemt toe als we in Geervliet zijn… we krijgen niet alleen een hoenderhok voor een nacht, maar ook een grote tuin en een prachtige boomgaard erbij.

boomgaard Geervliet hoenderhok

Ik droom weg over een bruiloft in deze boomgaard (dit is geen hint 😉 ) totdat de klokken van de kerk om 8.00 uur in de ochtend luiden. We bakken eitjes met spek en drinken kopjes koffie in de zon, kan het leven nog beter? Ondanks dat het een Tiny House is, komen we niets tekort. Het huisje is voorzien van een douche en wc, een keukentje en alle spullen om zelf te koken.

Is het al zomer?
We zeggen de vriendelijke eigenaren gedag en stappen in de auto voor een bezoek aan vestingstad Brielle. Na een lekkere ochtendwandeling daar rijden we naar het strand van Rockanje. Het lijkt wel hartje zomer hier, de strandbedden liggen vol en de temperatuur is veel hoger dan verwacht. De bikini en zwembroek zitten niet in onze tas, dus dan is een lange strandwandeling een goed alternatief.

Het was een heus avontuur in ‘t hoenderhok en daarbuiten, het maakt me nieuwsgierig naar andere kleine huisjes.
Heb jij weleens in een Tiny House geslapen? Vertel, vertel!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.