reizen & uitstapjes

Waar voel jij je thuis?

What if home is not a place? Zo begint het nummer ‘Home’ van Dotan. Deze zin gaat regelmatig door mijn hoofd tijdens het kampeeravontuur met de liefste en grappigste familie van Nederland (ja, echt waar). Want als ik met hen op vakantie ga voelt het als een warm thuis.

De langzame start
Na een rit van anderhalf uur kom ik aan op de groene camping De Linde in Sibbe, Valkenburg a/d Geul. In plaats van dat we in snel tempo onze tenten en caravans gereed maken, gaan de koffie en koeken voor. Er staat geen wind, dus we moeten meteen gaan smeren. Want stel je voor dat we straks bekend staan als de rode kreeften familie…Vervolgens gaan we aan de slag met het opbouwen, doen we spelletjes en eten we broodjes hamburger met salade. Mijn schoonbroer en peetoom krijgen de bijnamen ‘bakker Paul’ en ‘ome Hambert’. De calorieën besluiten we te verbranden met een avondwandeling.

Wat opvallend is aan deze dag: we maken geen planning voor de korte termijn of later. Per moment bekijken we wie waar zin in heeft en niets is verplicht, dat is zo fijn! Al kletsend en lachend lopen we door de bossen, over de heuvels naar het prachtige kasteel Schaloen. Niet te missen als je hier een keer in de buurt bent, je vindt hier de oudste reuzenlevensboom van het land en kunt uitrusten op het knusse terras.

Met Donald Duck in de tent
De chips en de alcohol pakken we erbij als de zon ondergaat en intussen gaat mijn nichtje van negen haar spullen verhuizen. Dikke pyjama aan en het winterdekbed erbij, want de nachten zijn koud in de tent. Tante Karin, mag ik wat knuffels en Donald Ducks in de tent leggen?
Zij heeft de gave om het overal op haar eigen manier gezellig te maken.

Wandelen in het kwadraat

De dagen ernaar wandelen we wat af samen. We vieren Hemelvaartsdag op het terras van Valkenburg en stappen in de kabelbaan om deze toeristische plaats van grote hoogte te bekijken. We spelen Rummikub, pesten elkaar en kunnen geen genoeg krijgen van Kubb.  Dit is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien.
Helaas komen we in de moeilijkheden als:
* we de partytent van onze thuisblijvende oom moeten opzetten, dit lukt zelfs na drie dagen niet!
* we de eiersnijder zijn vergeten, weet je hoe onhandig het is om een ei met een mesje te snijden?
* we als neven en nichten onze oom willen aanspreken, moeten we Lambert, Hambert of Camembert zeggen?

Heimwee
Ik besluit op vrijdagmiddag met mijn neef naar huis te gaan, terwijl de rest tot zondag blijft. Eenmaal thuis is het overduidelijk: de tranen biggelen over m’n wangen, de heimwee is een feit! De volgende ochtend ga ik daarom terug naar het Limburgse land, samen met mijn vriend en de kinderen. De temperatuur is gestegen dus de kinderen zwemmen in het koele zwembad en wij wandelen met een groepje lekker een ronde in de schaduw. We eten wederom hamburgers, verbranden in de felle zon en zetten alvast de dagen voor volgend jaar met Hemelvaart in onze agenda. Want dit geweldige kampeeravontuur willen we zekersteweten overdoen!

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Jet 3 juni 2019 at 11:28

  Het was geweldig

  • Reply Kaatje 3 juni 2019 at 11:31

   We boffen met elkaar!

 • Reply Tante Corrie 3 juni 2019 at 12:34

  Kaatje, Je hebt een mooi stuk geschreven over ons gezellige weekend!
  Doen we zeker volgend jaar weer!!

  • Reply Kaatje 3 juni 2019 at 12:38

   Dank je tante Corrie! Jaaaa! X

 • Reply Jeanne 3 juni 2019 at 15:29

  Mooi verwoord Karin👍

  • Reply Kaatje 3 juni 2019 at 16:01

   Bedankt tante Jeanne! X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.