boeken

Boekenpret

Het openen van het zojuist gekochte boek zorgt meteen voor een blij gevoel.
Nog geen vouwen, de verse geur van het papier, de start van een spannend avontuur. Alsof je binnenloopt in iemands leven en voorlopig niet van plan bent om er weer uit te verdwijnen. Je leert zijn karakter kennen, de goede vrienden, zijn vaak wat moeilijke jeugd. Je ontdekt raakvlakken, maar ook totaal andere levensvisies. Een lach of een traan tijdens de tocht, of spanning door je lijf tot de laatste bladzijde.

Boeken lezen, het hoort bij mij. Een paar weken zonder een goed boek zorgt al voor onrust. De programma’s op tv geven me niet de voldoening waar ik naar zoek, en gezellige etentjes met wijn smaken ineens anders. Want ik mis iets. Ik mis het opgaan in iemands leven. Of de belevenissen van een hele familie. Mijn hoofd wordt langzaam leeg na een drukke week en vult zich met verhalen van vroeger en nu. Lekker ronddwalen en laten gebeuren, op iedere bladzijde staan letters vol plezier. Na het lezen van het plot volgt het volgende geluksmoment: waar past dit boek in mijn inmiddels goed gevulde boekenkast? Chaotisch als ik ben staat het niet in een logische volgorde. Of voor mij toch wel? Mulisch lacht me in ieder geval toe vanaf de bovenste plank, zijn werk staat prominent tussen mijn andere favorieten. De wat minder literaire verhalen zijn opgestapeld, maar passen toch echt in het geheel.

Nog even en deze kast wordt te klein, want mijn honger is niet te stillen. Laat mij maar lekker rondtrekken in deze kleurrijke wereld op papier, ga je met mij mee?

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.