boeken

Vijftig tinten te veel

IMG_20121216_122922
Ik geef het op. Nu al? Ja nu al. Zeven hoofdstukken waren genoeg om te beseffen dat dit niet mijn boek is.  Ik hoopte dat ik betoverd zou worden door HET boek van 2012, maar helaas. Door mijn koppigheid? En mijn vastberadenheid dat dit een slecht verhaal zou zijn?

Nee, ik zocht in de donkere dagen voor kerst naar een vrolijke afleiding. Een luchtig verhaal, zonder gedoe. Maar intussen werd ik geïntroduceerd in een martelkamer met Middeleeuwse attributen met de onzekere Anastasia (vernoemd naar de zangeres?) en Dominant.  Ja, Dominant, zo noemt miljardair Christian Grey zich. Hij wil domineren over maagd Anastasia in die duistere kamer en daarbuiten, machtig en zonder tegenspraak.
Ik begon er langzaamaan een beetje misselijk van te worden, noem het ouderwets maar ik heb niet zoveel met deze Middeleeuwse taferelen. De nieuwsgierigheid is verdwenen, ik kan leven met een tintje minder.

De komende regenachtige dagen ga ik verdwijnen in verlaten tijdschriften die ergens door het huis zwerven.  En ik beloon mezelf met fijne feel good films. Zoals verdiend.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Laura L. 5 februari 2013 at 22:58

  Nou meid, je mist er niet veel aan kan ik zeggen. Ik heb met de tanden op elkaar stevig doorgehaald tot aan het eind van deel 3. Mijn god, wat zonde van de tijd. En ik bleef maar hopen dat het beter zou worden of dat er een geweldige wending in het verhaal zou komen. Want al die duizenden mensen die dit boek kopen kunnen toch niet gek zijn?

  Jawel, ik ben diep ontgoocheld achtergelaten in het besef dat de moderne vrouw een koe is, die hersenloos de rest van de meute volgt. Ik heb dat ook gedaan. Jij niet. Goed zo. En de rest verdient billenkoek.

  • Reply Kareen 6 februari 2013 at 19:19

   Haha nou gelukkig, eindelijk iemand die mij begrijpt!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.