boeken

Vragen naar de liefde

IMG_20131215_115102
De 39-jarige Don Tillman is al jaren op zoek naar een echtgenote. Geen scharrel of korte relatie,  hij gaat voor de enige echte. Een kleine moeilijkheid: hij is autistisch en daardoor voelt hij zich snel ongemakkelijk bij vrouwen.  Hij besluit op een dag het geheel anders aan te pakken: hij maakt een vragenlijst om uit te delen aan diverse vrouwen en wil er op die manier achter komen wie er het beste bij hem past.

Hoe anders loopt het dan hij had gedacht: hij komt Rosie tegen, een meisje dat net iets te veel eigenschappen heeft die hij niet leuk vindt. Ze is wispelturig en komt nooit op tijd, daar heeft hij een grote hekel aan. Het type chaotisch en onverstandig: ze rookt graag een sigaretje na het eten. Toch geeft hij het op zijn manier een kans, als docent Genetica gaat hij haar helpen haar biologische vader te vinden.

Het boekt heeft mij enorm geraakt. Het autisme krijgt een geheel andere betekenis.
Deze man wordt zo mooi neergezet, waardoor de vrouwen echt wel voor hem vallen.
Hij bereidt zich voor op een avond als barman door een boek over cocktails uit zijn hoofd te leren. Met veel succes: niemand kan zoveel onthouden als hij en op een wiskundige manier kan hij de meest lekkere cocktails maken. Een dansavond met de vrouw die de vragenlijst naar volle tevredenheid heeft ingevuld? Hij leert alle passen van de tango tot de foxtrot met een skelet op zijn kantoor. Het enige wat hij vergeet is om met muziek te oefenen.

Het struikelblok dat er is voordat hij echt voor zijn liefde kan gaan? Hij voelt voor het eerst de liefde door zijn lichaam stromen, maar zou beter voor de perfecte partner kunnen gaan.

Gevoel en verstand, in de liefde kan er maar eentje winnen toch?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Annemieke van Egmond 16 december 2013 at 11:05

  Thanks voor de tip! Dit wordt mijn volgende ‘project’.

  • Reply Kareen 16 december 2013 at 19:23

   Graag gedaan, veel leesplezier!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.