overig

Onderwijs in de woestijn

Kinderen moeten naar school kunnen, waar dan ook. Zelfs als ze in de woestijn leven en rondtrekken met een nomadenvolk. oneMen can make a difference. In dit geval pionier Aniley in Ethiopië.

Ik schreef al eerder over onze acties bij Easy Way voor het onderwijsproject van deze sterke pionier: de kinderen krijgen les in klaslokalen van tentdoeken die op de rug van kamelen vervoerd worden (School on Camels). Ze spelen en zingen, lezen en schrijven. Zij mogen kind zijn, in de warme woestijn.

Nog een paar nachtjes slapen en dan mogen wij met trots de cheque van € 10.000 overhandigen aan oneMen. Voor mij zijn oneMen en zelfs Ethiopië heel dichtbij komen te staan. Ik ging voor het eerst van mijn leven hardlopen en haalde de 5 kilometer tijdens de Singelloop in Breda. Samen met mijn collega’s hebben wij veel kilometers gemaakt voor Aniley. Alleen voor hem? In mijn geval wel, want ik ben geen hardloper. Ik voelde al snel dat dit mijn sport niet zou worden. Maar aan de andere kant: ik ging volledig uit mijn comfortzone. Het was onverwachts genieten tijdens de loop en met een trots gevoel uitgeput die finish halen.

Daarna volgde een fotoshoot in Utrecht, want er waren nieuwe modellen nodig voor in de webshop. In een opwelling gaf ik mij op en ik werd uitgekozen! De T-shirts van de verschillende pioniers zouden op die manier weer de volle aandacht krijgen die ze verdienen. Sta ik iedere week voor de camera? Zeker niet. Dus ik stapte voor de tweede keer uit mijn veilige zone. Tijdens de shoot leerde ik wat meer gezichten van oneMen kennen en ik voelde mij meteen thuis. Een zeer vriendelijke visagiste en een enthousiaste fotograaf zorgden voor mooie plaatjes. Mijn dag als model voelde als een feestje.

Wie had gedacht dat dit allemaal op mijn pad zou komen? Ik zeker niet. Mijn keuze is gemaakt, ik blijf in mijn hart en op het werk bij oneMen.
Laat mij maar lekker uit die comfortzone stappen, op naar het volgende avontuur.

‘Wie iets waagt, verliest even zijn houvast. Wie niets waagt, verliest zichzelf’.

AnileyoneMen

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.