overig

Bowlen met singles op Paaspop

De banden worden opgepompt en ik mag altijd bellen als er iets is. Ja, ik voel me weer negentien. En dat voelt goed, met het zonnetje in mijn rug fiets ik naar vriendinnen A. en M. Een kruisverhoor bij de ouders en broer, want ik heb al veel te lang mijn gezicht niet meer laten zien. Tien paaseitjes later gaan we vriendin H. en haar vriend ophalen. Klokslag drie uur en wij zitten aan ons eerste biertje, een Bavaria. Een half uurtje later gaan we fietsen en weten wij de kortste weg gelukkig nog steeds te vinden.

Het geluk kan niet op als we aankomen op het terrein: daar wordt ook Bavaria geschonken, hoezee! De openingsdansjes worden gemaakt bij de buiten bar en de eerste bekenden lopen voorbij om even kort een praatje te maken. Paaspop wordt ieder jaar groter, maar wij kunnen het niet laten om het te vergelijken met het enorme Lowlands. Dat moeten we niet doen. Paaspop heeft zijn eigen karakter: mensen die dansen in een kleine aanhanger hebben de grootste pret en er is zelfs een bowlingbaan waar tot na middernacht de kegels omgegooid worden.

Als dertigers halen we herinneringen op aan alle jaren hier en heel ons verleden loopt voorbij: de klasgenoten van de lagere en middelbare school, oud collega’s van de C1000 en niet te vergeten de bekende koppen uit stamkroeg De Beurs. Een mooi en openhartig gesprek met mijn beste vriendin van de lagere school zet mij echt terug in de tijd.

Amper een band gezien, maar wat een gezelligheid! Even na twaalven verlaten H. en vriend de bowlingbaan en met zijn drietjes zorgen wij ervoor dat de dansvloer zeker niet leeg gaat raken. Het is tijd voor het Singlefeestje: je zoekt een single uit in een bak en geeft deze aan de DJ in de hoop dat hij hem gaat draaien.  Vol onbegrip besluiten we na een uur of anderhalf dat we er klaar mee zijn, de goede keuze van A. Tony Braxton is namelijk niet gedraaid. Schandalig.

Afgezien van een kleine vergissing bij het weglopen van het terrein (we lopen richting de camping in plaats van naar onze fietsen) verloopt de terugweg soepel. We nemen afscheid van de zoveelste Paaspop en van elkaar. Dit dansfeestje doen wij snel weer over, waar dan ook.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.