overig

De unselfie

De selfies vliegen je om de oren. Op Facebook, Twitter en niet te vergeten via Whatsapp. Ik moet toegeven, er zitten zeker schattige foto’s tussen, maar slaan we niet een beetje door? Vorige week was ik in de bioscoop, staan er vier meiden voor de spiegel van de wc een foto van zichzelf te maken. Wie zit daar op te wachten? En ik dacht dat selfie voor zelfportret stond, maar blijkbaar passen er veel mensen op één eigen portret. Er is al de nodige kritiek geweest op de stemfie (een foto van jezelf maken terwijl je aan het stemmen bent). De stemfie werd zelfs in de rechtbank aangevochten, maar mag nu toch blijven bestaan. En het kan nog erger: selfies die gemaakt worden op een begrafenis, het moet echt niet gekker (en respectlozer) worden.

Als ik kijk naar de afbeeldingen op mijn Samsung, staat er maar liefst één selfie tussen. Van mijn bezoek aan de kapper, mijn haar was drastisch geknipt. Verder hou ik ervan als iemand anders foto’s maakt. Ik ben geen talent in fotograferen. Laat mij maar gewoon stemmen zonder kiekmomentje en in de bioscoop ga ik naar de wc om te plassen en voor niets anders.

Selfie is tot woord van het jaar 2013 uitgeroepen, maar wordt de unselfie dé trend van 2014? Ik hoop het wel. Klaar met de ik-cultuur, we gaan weer wat liefs doen voor een ander.

Bij de unselfie draaien  mensen namelijk hun camera om en fotograferen een ‘act of kindness’. Zie hier wat mooie voorbeelden, het begin is gemaakt!
Doe jij mee?

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Jane 12 mei 2014 at 06:21

    Zo leuk!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.