overig

Ik wil niet meer snoozen

Ik heb het geprobeerd. Op dinsdag besloot ik: ik mag vier dagen niet snoozen maar ga meteen opstaan zodra de wekker gaat. Het is mij niet gelukt. Doornroosje slaapt het liefst zo lang mogelijk uit. Dat is een beetje lastig als je een kantoorbaan hebt met vaste tijden. Of als je in het weekend lang wil genieten van een zomerse dag als vandaag. Uiteraard heb ik pogingen gedaan om mijn wekker ver weg te leggen zodat ik wel uit bed moet om hem uit te zetten. Het gevolg: ik zet de wekker uit en ga gewoon weer terug naar bed.

Diverse psychologen, therapeuten en wetenschappers hebben bewezen dat snoozen niet goed voor het lichaam is. Het kost energie om te vechten tegen het opstaan, die je beter kan steken in de activiteiten overdag. Je blijft slaperig en het duurt langer voordat je het ritme van de dag te pakken krijgt.

Misschien moet ik mijn ochtendritueel wat aanpassen. Iedere ochtend de zonnegroet doen, want na zoveel yoga lessen heb ik dat wel onder de knie. Ik zie mezelf al uit bed strompelen en mijn yoga mat pakken om half zeven. Nee, geen goed idee.

Bestaat er een koffie apparaat welke je uit bed roept en de geur van koffie verspreidt door het hele huis? Of heb jij voor mij de gouden meteen-opstaan-en-niet-zeuren tip?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.