overig

Zenuwen bij de kapper

Nadat ik drie maanden geleden mijn haar nogal kort had laten knippen, dacht ik dat niets mij meer zenuwachtig kon maken. Tot vandaag, ik besloot namelijk voor het eerst in mijn leven naar de Brainwash kapper te gaan. Die goedkope weet je wel, met oranje huisstijl.

Ik was het beu om iedere keer zo’n 40 euro te betalen voor alleen maar wassen, knippen en föhnen. In het kader van consuminderen werd het tijd om de grote stap te wagen.

Wat onwennig liep ik de grote zaak binnen, met het voornemen om vooral niet te veel te verwachten van de service. Gelukkig kreeg ik meteen bij binnenkomst een kopje thee (de zenuwen begonnen al iets te zakken). Ik hoefde maar een kwartier te wachten, maandagochtend natuurlijk en Brainwash maakt geen afspraken. Een kapster die binnen kwam gelopen begon aan haar werkdag en ik kreeg voor de tweede keer drinken aangeboden.

Een roddelblad later nam ik plaats in de stoel. Een aardige dame vroeg ECHT geïnteresseerd wat ik wilde met mijn haar en kwam meteen met goede tips. Voor de mannen die dit lezen: een lok bij een vrouw met slag in de haren is niet gemakkelijk om goed te knippen en iedere vrouw met haar dat te scheef geknipt wordt gaat thuis een potje janken.
Mijn haren werden fijn gewassen en het knippen ging vlot. Ik kreeg intussen weer wat drinken. De gebruikelijke praatjes over het weer en hoe gezellig Breda dit weekend was met het Jazz festival, het blijft toch een kapper hè.

Maar wat ben ik blij met het resultaat! Het zit vlot en makkelijk en ik heb nu al afgesproken met mijn nieuwe Brainwash vriendin dat we er na de zomer een mooi herstkleurtje in gaan doen. Verbazend goede service en dat voor maar 16 euro 50, leve het consuminderen.

 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Romani 4 juni 2014 at 15:40

  Leuk. 16.50 maar dat bedrag moet 33 euro zijn als je gaat knippen wassen en föhnen.

  • Reply Kareen 4 juni 2014 at 17:08

   Ik betaalde echt maar 16,50 euro hiervoor in Breda.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.