overig

De boot gemist

Naast het hardlopen heb ik nog een sport ontdekt waar ik echt niet voor op de wereld ben gezet, namelijk het roeien! Afgelopen zondag deed ik met vrienden mee aan de eerste editie van Breda Drijft. Overgevlogen eh gevaren vanuit Scandinavië werd dit iets kleinschaliger georganiseerd in de Haven van Breda.

Het idee: met een opblaasboot, zwembad of krokodil de haven in en drijven maar. Terwijl we al de hele dag aan het bedenken waren hoe we in hemelsnaam vanaf de kant in de opblaasboot zouden komen zonder meteen kletsnat te worden, bleek dat het makkelijkste onderdeel van heel de middag. Nadat we ieder in ons eigen bootje zaten (terwijl ik per ongeluk even de verkeerde kant op aan het roeien was, maar ik corrigeerde snel) dreven we al snel gezellig met andere sportievelingen uit Breda bij elkaar. Bier en harde muziek, het voelde allemaal heel gemoedelijk en ontspannen. Vervolgens konden we meedrijven met de rijdende bar, niets aan de hand zou je zeggen.

Totdat een bepaalde vriend het idee kreeg om de touwen los te maken van elkaar, die bar ging niet hard genoeg vooruit, we gingen gewoon echt roeien. Al snel ging de een als een gek varen naar het eindpunt Strand Binnen voor dé afterparty, terwijl ik (natuurlijk) en een paar andere vrienden een beetje moeite hadden met vooruit komen. Bier slaat nou eenmaal aan in de middag met een zonnetje erbij en peddelen is gewoon heel stom. Maar het ergste van allemaal: IK MOEST ZO NODIG PLASSEN. Er zat niets anders op, peddelen en spierballen kweken. Onderweg gelukkig nog een stukje mee kunnen drijven met een zwembad zodat ik toch bij het eindpunt terecht kwam.

Maar die boot UIT, wat een ramp was dat. Geholpen door twee mannen met echte spierballen liep die hele boot natuurlijk vol toen hij zo schuin werd gehouden en ik kwam nogal onhandig drijfnat in de brandnetels terecht. Maar ik was AAN LAND.

Slim genoeg hadden we droge kleren meegenomen en konden we proosten op deze enorme prestatie met hamburgers en nog een beetje drank; de  afterparty was genieten. Maar die rubberen boot gaat ergens ver weg de kast in, volgend jaar gewoon zo’n duur opblaaszwembad zodat we met z’n allen kunnen drijven. Zonder peddels.

IMG_20140909_131952

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.