overig

#NOmakeupday

Vandaag is het NO make-up day: de Brandwonden Stichting daagt vrouwen uit om één dag zonder make-up naar het werk te gaan. Dit omdat een brandwond zich niet zomaar laat wegtoveren en omdat echte schoonheid van binnen zit. Ik zag maandag een Tweet voorbij komen op mijn beeldscherm en dacht meteen: deze uitdaging wil en zal ik niet missen.

Ik ga bijna nooit zonder make-up de deur uit. Wat mascara, oogpotlood en eyeliner maken mijn ogen toch wat sprekender. Daarnaast helpt het natuurlijk tegen het wat-heb-ik-toch-een-slaaphoofd idee in de morgen. Het was dus de ultieme test hoe het zou bevallen zonder dat laagje op mijn gezicht. Het begon al met net wat meer tijd over deze ochtend en ik merkte dat ik meer aandacht besteedde aan mijn kleding en haar. Ik moest blijkbaar van mezelf wat compenseren. Het voelde wat kaal om zo weg te fietsen, maar ik had het geluk dat op kantoor vier andere collega’s ook meededen met dit geweldige initiatief.

Zagen zij er nu heel anders uit? Nee! Natural beauty’s met een onbezorgde en open uitstraling, zo zonder make-up. Hopelijk geeft het de vrouwen met brandwonden een warm gevoel vandaag, want wat komen er veel prachtige foto’s voorbij op Twitter. En zelfs de mannen doen mee, hoe attent is dat.

Na mijn werkdag ben ik ouderwets een fotohokje ingedoken bij de V&D, ja ze bestaan nog steeds! Mag mijn mascara nu de prullenbak in?

IMG_20140918_175857

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Marieke Stegenga 18 september 2014 at 17:48

  Yes! Wat jij vertelt is precies wat we willen bereiken met NO make up day. Dank je wel voor deze mooie bijdrage!

  Groetjes, Marieke Stegenga (woordvoerder Brandwonden Stichting)

  • Reply Kareen 18 september 2014 at 17:52

   Heel graag gedaan, vond het een hele bijzondere ervaring vandaag die ik graag wil delen!
   Groetjes Karin

 • Reply Tante Corrie. 23 september 2014 at 08:32

  Je mag er zijn Kareen.

  Puur natuur is toch hartstikke mooi.
  En die gekke bekke heb je gewoon van de familie!!!!!

  P.S. Karin stuur me even een app,?
  Ik heb een nieuwe telefoon, dus moet opnieuw de app,s verzamelen.

  • Reply Kareen 23 september 2014 at 21:15

   Wat lief, dank! Gelukkig wel ja hou van gekke bekken trekken, doe ik X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.