overig

Het sterke geslacht

“Ik ben op zoek naar een sterke vrouw,” aldus Arie Boonsma in het TV programma De week van Filemon waar ik wekelijks met veel plezier naar kijk. Iedere keer wordt een andere bekende Nederlander een week gevolgd door de camera en Filemon Wesselink. Ik heb dit nog nooit een man zo letterlijk horen zeggen. En vraag mij meteen af waarom dit naar mijn idee een beetje vreemd klinkt uit de mond van een man.

Vanuit de oertijd ging de man jagen en de vrouw was aan het zorgen. Arie haalt deze verhouding met één zin onderuit door toe te geven dat hij dit ouderwetse rollenpatroon wil doorbreken. Een sterke vrouw met haar eigen dingen en waar hij een goed gesprek mee kan voeren, dat is wat hij wil. Maar hoe kijkt de man van nu aan tegen een intelligente vrouw die het vaak zelf wel goed voor elkaar heeft in het leven?

Ik besluit het op Twitter te bespreken met de mannen in mijn tijdlijn. Ik gooi er nog een schepje bovenop door te vragen wat zij vinden van een sterke en intelligente vrouw, mét een aantrekkelijk uiterlijk. Er volgt een lange discussie met voornamelijk mannelijke bloggers, we raken er maar niet over uitgepraat.

De meningen lopen wel erg uiteen. De ene man vindt het woest aantrekkelijk en houdt van de uitdaging om zo’n vrouw voor zich te winnen, terwijl het een andere man weer onzeker maakt. We bespreken ook het inkomen en hebben het idee dat een man het toch prettiger vindt als hij het meeste geld binnenhaalt van de twee. Maar we denken niet dat een sterke man automatisch met een sterke vrouw samen moet zijn. Het moet aanvullend zijn op verschillende gebieden, zodat je elkaar weer sterker en mooier maakt. Een vrouwelijke blogger mengt zich ook in de discussie met een goede uitspraak: “DE sterke man of vrouw bestaat niet, er zijn altijd weer genoeg uitzonderingen. ”

Wat een opluchting. Er is geen duidelijke conclusie over dit onderwerp en we mogen erover blijven praten. Een open einde met interessante zijwegen, daar hou ik van. Arie en mijn Twitter vrienden, mijn dank is groot voor alle openhartige en oprechte meningen. Een sterk verhaal maak je samen.

Arie Boonsma

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply De week van Kareen | Kareen 5 oktober 2014 at 16:59

    […] ← Het sterke geslacht […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.