proeven, reizen & uitstapjes

Lelijke eenden in Zwolle

Easy Way, het bedrijf waar ik nu 7,5 jaar voor werk, heeft de traditie om ieder jaar een weekend met collega’s weg te gaan. Voor de teambuilding, maar ook zeker voor de gezelligheid. Meestal gaan we vliegen, maar dit jaar was het festijn iets dichter bij huis. Namelijk in de hometown van mijn baas: Zwolle.

Nooit eerder bezocht ik Zwolle, maar het leek zowaar op Breda! Historische binnenstad, smalle straatjes met oude herenhuizen en omringt door water. Maargoed, wij kwamen niet echt voor de sightseeing. Het werd een programma zonder stopknop, met de nodige drank en met weinig slaap. Zoals het hoort bij Easy Way.

Het volle programma begon met een rustige High Tea in het hotel.

IMG_20141020_201426Daarna liepen we naar het centrum voor een schilderworkshop.Voordat we het wisten zaten we allemaal onder de verf en lag één collega op de grond tijdens de groepsopdracht. Ik denk niet dat het resultaat een plekje krijgt op de muur van ons kantoor. De eindopdracht verliep wat rommelig, de juf van de workshop bleef er maar op hameren dat we bijzondere sjablonen moesten gaan knippen maar na een paar Grolsch wilden wij alleen maar snel verder naar het volgende onderdeel…

Namelijk een kroegentocht door Zwolle, kijk daar is Easy Way wel echt goed in.

IMG_20141020_201622Dé stadsomroeper van Zwolle bracht ons naar de Librije, de mooiste kerk vol boeken en vooral naar de kroegen. We zongen het volkslied mee van de stad en we mochten zelfs achter de bar een trap af naar een kelder waar het graf van ene oom Bertus lag. Luguber hè? Een paar shotjes en wat lokaal bier later was het toch wel verstandig om wat te gaan eten bij een sushi restaurant, wederom in een voormalige kerk. Het werd eten in de derde versnelling, want er volgde een optreden voor een collega in café Stout.

De foto’s van de stapavond zal ik je besparen, maar zo zag één van de hotelkamers eruit de volgende dag:

IMG_20141020_201746We sliepen weinig en aten de hele ontbijttafel leeg, om daarna onze koffers in te pakken. Nee nog niet om naar huis te gaan; op naar Dalfsen voor een Lelijke Eendentour. Inmiddels zagen we er zelf ook niet meer zo aantrekkelijk uit na zo’n korte nacht, dus we pasten goed in de auto’s. Met een prachtig zonnetje begonnen we aan de tour. Even wennen met schakelen en het zware sturen, maar wat een leuke manier om de omgeving daar te verkennen. De tour werd verrijkt met cryptische opdrachten en het altijd

lastige achteruit inparkeren. Zeker als je een blinddoek omgebonden krijgt.

20141019_115201De Eendentour sloten we af met een barbecue bij de boerderij. Daarna was het echt tijd om weer richting Breda te gaan. Na een aantal stressvolle maanden op kantoor vanwege onderbezetting, was dit de ideale manier om weer dichter bij elkaar te komen. We lachen na op kantoor om de foto’s en de ervaringen en zijn vastbesloten om dit jaar met veel plezier af te sluiten. Dan op naar het 25-jarig  bestaan in 2015, waar zal de groepsreis dan naartoe gaan?

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.