proeven

De liefde voor Breda gaat door de maag

IMG_0116

Een aantal weken geleden was ik het even helemaal kwijt. Ik wist niet meer waar ik het moest zoeken en liep verloren door de straten van de Parel van het Zuiden. Een bezoek aan het Bierreclamemuseum maakte het alleen maar erger. Nog even en ik zou mijn koffers gaan pakken naar een andere plek in Brabant.

Maar nu merk ik dat de liefde langzaam weer aan het groeien is. Ik voel mij weer lekker in mijn Bredase vel en weet dat er in ieder geval één ding is waar Breda mij nooit in teleur zal stellen: lekker eten.

Zo liep ik vrijdag in mijn lunchpauze naar Theekamer PIEN. Lunchen buiten de deur, dat is geheel legaal op vrijdag. Ik had al veel positief geroezemoes gehoord over deze vegetarische, biologische lunchroom. De geruchten bleken waar: de tosti met brie, walnoot en appelstroop smaakte goddelijk. Met een ‘pluk de dag’ kruidenthee erbij was ik weer fit voor de laatste werkuren voor het weekend.

Alleen jammer dat ik geen rode bieten lust, want deze lunchroom is met haar PIEN-burger (een burger gemaakt van biologische verse rauwe rode bieten) genomineerd voor het lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015.  Hopelijk zet PIEN op deze manier bourgondisch Breda nog beter op de kaart.

IMG_0114

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Sandra 5 september 2015 at 10:53

  Ooeh maar ze hebben ook de wortel variant! Gelijke soort, zelfde familie, ook burger, maar dan de Wortel-PIEN-burger:D
  Soms…anders even navragen aan de eigenaresse 😉

  • Reply Kareen 5 september 2015 at 16:50

   Oeh wat klinkt dat goed zeg ga het zeker navragen als ik er weer ben bedankt!

 • Reply Kees en Lenie 7 september 2015 at 17:54

  Wel toevallig ik ben ook geen liefhebber van rode bieten.
  Gr\. Pa

  • Reply Kareen 7 september 2015 at 19:36

   Ja toevallig pa en wist ik niet! X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.