overig

Het is ingewikkeld

relatiestatusJa Facebook, het is zeker ingewikkeld. Dacht Mark Zuckerberg het ons al jaren makkelijk te maken. Want via Facebook kun je jouw relatie in één klap officieel maken. Niet meer zoals vroeger de vraag: ‘Wil je verkering met mij?’ Nee, vink de status ‘Heeft een relatie’ aan, tag je liefde erin en klaar.

Maar zo werkt dat niet Mark! Je vergeet dat wij dertigers soms even de tijd nemen voordat het echt serieus is. Ik denk dat er heel wat ongemakkelijke taferelen door ontstaan. Bijvoorbeeld als de één net iets te verliefd tijdens haar tweede date op de wc snel haar status aanpast. Meneer schrikt zich kapot, dacht dat hij alle tijd had om haar het hof te maken. Nu jaagt zij te hard en rent hij weg. Of hij zet wel de eerste stap na een paar maanden, maar tagt per ongeluk van de zenuwen zijn ex in de status omdat die naam ook met een K begint.

Ik noem maar wat. Maar ik vraag mij wel serieus af hoe iedereen dat doet. Ik zit pas sinds kort na jaren weer op Facebook, puur en alleen vanwege mijn blog. Ik ben er niet meer zo in thuis en heb ook geen zin of tijd om de tijdlijn steeds bij te houden.

Bij mij komt vooral de vraag naar boven: heb je Facebook nodig om het officieel te maken of vraag je het toch nog op de ouderwetse manier? Of sterker nog, is het niet genoeg als je simpelweg voelt dat het goed zit?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Falco Renierkens 3 september 2015 at 21:47

  Ben ik nou zo ouderwets of overleg je niet effe met elkaar voordat je die status aanpast? Je besluit toch ook samen wanneer het nu ‘officieel’ is.

  Ik heb de status ‘het is ingewikkeld’ overigens nooit begrepen. Dat zet je toch niet op Facebook? Dan heb ik het btw over relatieproblemen :p

  • Reply Kareen 4 september 2015 at 07:33

   Ja dat lijkt mij ook de beste manier eigenlijk…maar zoals ik al zei ben er niet in thuis ;). Dus ik vind dat een goede oplossing, samen overleggen en dan openbaar maken. Nee die status is zo vreemd! Ik ga jouw website eens bekijken dan, ben benieuwd.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.