schrijven

Kwaliteiten oprapen in het Mastbos

IMG_0188Stiltewandelingen en zelfs hele weekenden waarin mensen samen komen om niet te praten. Ik heb daar altijd snel mijn mening over klaar: stom en zweverig. Totdat ik Jamie Nederpel ontmoette tijdens het schrijfcafé in Breda. Ik vertelde haar over mijn droom om ooit met schrijven mijn geld te gaan verdienen. Vervolgens nodigde ze mij uit voor een loopbaantraining ‘Werk vanuit je natuur’ in het Mastbos die zij samen met Richard de Rooij gaf.

Geen idee wat ik moest verwachten maar ik besloot het gewoon te doen. En ja hoor we begonnen met een stiltewandeling om op deze manier eerst het hoofd zoveel mogelijk leeg te krijgen. Helaas moet ik als aardse vrouw bekennen: het heeft effect. Na twintig minuten stonden we op de meest prachtige plek die je kunt verzinnen met de zon op ons hoofd zorgeloos aan elkaar te vertellen wie we waren en wat we droomden.

Opgesplitst in groepen van twee gingen we daarna verder wandelen en elkaars drijfveren ontdekken. Daarvoor moesten we flink terug in de tijd en antwoord geven op de vraag: ‘Wat vond je als kind tussen 8-12 jaar leuk om te doen en vooral waarom vond je dat leuk om te doen?’ De drijfveren die ik ontdekt heb zijn: fantaseren, dromen, delen, samen doen, buiten zijn en zichtbaar zijn. Yes, die passen goed bij een schrijfster!

Al snel gingen we door met de volgende opdracht: in stilte voorwerpen zoeken in de natuur die passen bij onze kwaliteiten. Lopen en intussen je kwaliteiten bedenken, dat vond ik lastig. Toch, toen ik van een andere deelneemster vragen kreeg over mijn gevonden voorwerpen kwamen de kwaliteiten er langzaam uit. Weg met de bescheidenheid want deze kwaliteiten heb ik opgeraapt: eigenzinnig, vrolijk, open, sociaal, samenwerker, flexibel, avontuurlijk en zelfstandig.

Jeetje, wat geeft een ochtend in het Mastbos een grote brok energie. Zo ontdekt je zonder raar te gaan zweven wie je van nature bent en wilt zijn.

IMG_0193

 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Jamie Nederpel 27 september 2015 at 20:05

  Dankjewel voor je mooie ‘recensie’! Gaaf ook hoe je schrijft dat je deze kwaliteiten ‘opgeraapt’ hebt.

  • Reply Kareen 27 september 2015 at 20:50

   Graag gedaan Jamie ben heel blij dat ik gegaan ben! Tot snel weer gezellig samen schrijven.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.