overig

Waarom je nooit zelf moet schoonmaken

Gisteren beschreef ik wat een opluchting het kan zijn om de dingen waar je zo’n hekel aan hebt uit te besteden. Het geeft een onbetaalbare rust en een ander doet gewoon waar hij of zij goed in is. Ik ben niet de enige die dit grote plezier ontdekt heeft, want mijn nicht met gezin van vijf geeft het naai- en verstelwerk en het tuinieren zonder problemen uit handen. En Karin den Broeder heeft zelfs speciaal hiervoor een gastblog geschreven waarin zij duidelijk maakt waarom er geen enkele reden meer is om zelf nog schoon te maken. Ik ga eens navragen welke poets zij heeft…

Dat kan helderder!

Op mijn achttiende verjaardag ben ik het huis uit gegaan. Een van mijn eerste aankopen was een wasmachine. Inmiddels zijn we een paar wasmachines verder en was ik wat meer dan alleen mijn eigen kleren. Met twee jongens in huis draait dat ding hier op volle toeren.
En zal ik eens eerlijk zijn? Ik vind wassen niet eens erg. De geur van schone was, de aanblik van een lege wasmand en een volle kast. Alleen jammer dat die wasmand altijd maar zo kort leeg blijft.

Waar ik wel een hekel aan heb is poetsen. De wc, de badkamer, zelfs de afwas laat me gruwelen. Dat sop, die natte handen, mij doe je er geen plezier mee. Oh, en dweilen en de ramen zemen, brrr. Behalve toen ik zwanger was, het liefste klom ik met m’n dikke toeter elke keukentrap op, gewoon omdat ik daar zin in had. Maar dat gaat over. Gelukkig.
Sinds ik samenwoon, moeder van twee ben en we allebei net-geen-fulltime-baan hebben, hebben we hulp. Hulp in de huishouding. En echt, die dame is haar gewicht in goud waard. De poetst, ze stofzuigt, ze stoft, ze dweilt en ze plant alles zo dat mijn huis altijd schoon is.
De ene week is boven aan de beurt, de andere week beneden en om de zoveel tijd wordt de keuken grondig aangepakt en binnenkort zijn alle ramen aan de beurt.
Natuurlijk poets ik zelf ook nog, met twee jongens vraagt de wc met enige regelmaat om schoongemaakt te worden en de stofzuiger mag ook dagelijks aan de bak. Maar dat doe ik met plezier, want wat schoon is, blijft makkelijker schoon!
makeyourselfathome
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.