schrijven

Spierkracht

Ik zou nu eigenlijk op weg moeten zijn naar Eindhoven voor de cursus ‘Voor kinderen schrijven’. Ik spijbel niet en ik ben ook niet te moe om te gaan. Helaas is deze cursus na 2 lessen afgebroken omdat er te weinig deelnemers waren.

Bah, ik baal er zo van! Want de lessen waren precies zoals ik het mij had voorgesteld: speels en verslavend. Juf Judy kende ik al van eerdere cursussen in Breda en dat voelde meteen vertrouwd. Net als de locatie het CKE in Eindhoven, lekker Brabants met een dame in de kantine die haar eigen cake en taart bakt en verkoopt. Ik ben ze dankbaar hoor, want ik heb geheel gratis mogen proeven van het schrijven voor kinderen ruim 2 x 2 uur lang. Maar het smaakt zo naar meer.

Toch houdt het hierbij niet op. Natuurlijk niet. De juf heeft een goede optie gegeven voor een thuiscursus. Daar kan ik ieder moment mee beginnen en zo lang of kort over doen als ik wil. Maar wat ik merkte de afgelopen lessen is dat er niets gaat boven klassikaal leren. Met elkaar verzin je meer verhalen dan alleen. Ook moet ik gestimuleerd blijven om tijd vrij te maken en er echt voor gaan zitten.

Ik heb nu genoeg ervan gebaald en luister maar naar de woorden van een wijze man uit mijn familie: zonder tegenwind bouw je ook geen spierkracht op. En hoe vervelend kan het zijn om dit soort boeken als aanvulling op het huiswerk te ‘moeten’ lezen?

Komjebijmeeten

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.