proeven

Ongezondag

Ik heb zo’n volle buik dat ik niet verwacht binnen een paar uur te kunnen slapen. Mijn vest en zelfs mijn haar ruiken naar friet en burgers. De ongezondag startte vanmiddag bij de Markthal in Rotterdam waar we Italiaanse biertjes bestellen. Hoewel we deze hal alledrie al eerder bezocht hebben, blijft dit toch een bijzondere plek. Je raakt gewoon niet uitgekeken op de vele kraampjes met lekkers voor iedereen en op het kleurrijke gebouw.

Nog aardig recht lopen we richting de stad naar de Witte de Withstraat. Bij de Witte Aap nemen we een Bockbier en kletsen we verder. Over Parijs, over relaties en over hoe we proberen om steeds meer de keuzes te maken die echt bij ons passen. Wat bitterballen erbij, maar niet te veel want er staat iets groots op het programma.

Voor het eerst gaan wij namelijk DE burger van Rotterdam proeven, een paar deuren verder bij Ter Marsch & Co. De Burgeresse die wij naar binnenproppen is de winnaar van de beste hamburger van Nederland 2015. Dat is te proeven, wat een mals vlees in combinatie met de frisse smaak van augurk, tomaat en sla. Scottish Angus Beef en Japans Wagyu, voor dat laatste raadplegen we Google en komen we erachter dat deze koe in ieder geval geknuffeld is. Gelukkig maar.

Ter Marsch & Co is populair, want de tafels zitten al voor zessen vol. Maar ook bij het raam is het prima zitten en krijgen we meteen aanspraak van de mannen naast ons.

IMG_0497

Je zou denken dat er na zo’n burger met friet geen plek meer is in onze buiken, maar toch snakken we nog naar een toetje. Op naar NRCafé voor een thee met taart. Ik kies voor de cheesecake met kersen, oef wat smaakt die goed zeg. Met drie kilo erbij lopen we langs de Erasmusbrug die blauw wit rood kleurt. We staan letterlijk en figuurlijk stil en onze gedachten zijn bij de aanslagen. De vlaggen van bijna alle landen van de wereld wapperen achter ons. Tijd om naar het station te gaan, Rotterdam was de ideale plek om eens even flink te zondigen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.