stukje psychologie

Psychologie met Kaatje VIX

Nog zeven nachtjes slapen en dan is het december. Ik heb het idee dat de tijd vliegt in november. Ik betrap mezelf erop dat ik bijna dagelijks wegdroom naar verre oorden met de zon vol op mijn gezicht. Helaas, de dagen zijn zo kort nu de zon snel ondergaat en daarom heb ik voor mijn gevoel een ernstig gebrek aan tijd.

Bovendien raakt deze psychologe een beetje in paniek als zij haar agenda voor december bekijkt. Vandaar dat ik een lijst ga maken van dingen die ik NIET ga doen de komende maand. Zodat de beperkte leegte in de agenda zich gaat vullen met rust & plezier. De ideale combinatie voor mij en vast ook voor jou!

 • Naar de kapper gaan. Niets zo vervelend als een overvolle kapsalon waar je haar zonder aandacht geknipt wordt. Ik kan nog net wat zien door mijn lange lok, dus waarom zou ik een afspraak maken?
 • Alle kerstborrels aflopen. Eentje is meer dan voldoende om de behoefte aan gluwein te stillen.
 • Een kerstboom kopen. Ik bespaar geld, kopzorgen om wat erin moet komen te hangen en vervelende naalden in mijn huis.
 • Een grote schoonmaak houden. Is er iemand die zin heeft om een appartement schoon te maken in ruil voor een fles goede wijn met kerstkransjes?
 • Kerst valt op donderdagavond, vrijdag en zaterdag. Die zaterdag ben ik voor een dag een Belg en ga ik alles doen wat niets met kerst te maken heeft. Zodat ik rustig kan aftellen naar het einde van het jaar.
 • Nee niet aftellen, ik ga iedere minuut van december tot mij nemen. Melancholisch zijn en tegelijkertijd het leven vieren. 2015 is nog lang niet voorbij…
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Falco Renierkens 25 november 2015 at 10:13

  Mooi artikel weer Karin 🙂 Ik ga ook geen kerstboom opzetten, maar dan omdat er geen plek is :p Ga wel wat versieren en zorgen dat er voldoende licht is (ook kaarsjes). Omdat ik dat fijn en gezellig vind.

  Succes de komende tijd met het leven van je leven op je eigen manier. Ik hoop dat je in 2015 nog een hoop plezier hebt en je doelen behaalt.

  • Reply Karin 25 november 2015 at 12:32

   Bedankt 🙂 ja ik ben ook van de kaarsjes en lichtjes dat blijft wél leuk aan kerst. Gaat lukken, genoeg gezelligs om naar uit te kijken.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.