overig

Waarom je nooit goede voornemens moet maken

Het is november. Ik zie de ene na de andere challenge voorbij komen. De snor laten staan voor het goede doel, in dit geval de strijd tegen prostaatkanker. Een sterk initiatief dat Movember en het zorgt voor een andere kijk op de mannen. Een maand koken zonder pakjes en zakjes. Moeders die in november zichzelf extra slank en mooi gaan maken. Geen idee waarom of hoe, want ik heb niet verder gelezen. Ik ben geen moeder en al was ik het wel dan ga ik mezelf niet uitdagen door bijvoorbeeld geen chips meer te mogen eten. Een straf voor mij, zoals ik al vaker beschreven heb.

Ik heb besloten om aan geen enkele challenge mee te doen. Want als ik mezelf iets opleg gaat het juist de andere kant op. Zo maakte ik een week geleden, aan het einde van mijn vakantie goede voornemens. Na een week lijkt het snel om dit al te evalueren, maar toch heb ik er behoefte aan. Het resultaat tot nu toe bewijst namelijk voor mij dat niets te plannen is, zeker niet als je er te veel mee bezig bent. En dat vooral de laatste tijd alles anders loopt dan ik van te voren had bedacht en op een prettige manier moet ik zeggen.

Ik zou gaan zwemmen omdat ik yoga beu was, geen zin in zweverigheid en kruidenthee. Deze week dronk ik liters kruidenthee en komende donderdag ga ik weer naar de yogales. Waarom? Omdat Steve Jobs in zijn boek beschrijft dat zenmeditatie zijn leven heeft veranderd. Plus ik heb last van mijn schouders en nek en ik weet hoe goed yoga daarbij helpt.

Ik zou lid worden van de bibliotheek. Het is wel vier keer door mijn hoofd gegaan om daarbinnen te lopen maar in mijn lunchpauzes had ik steeds andere ‘belangrijke’ dingen te doen, tja prioriteiten stellen hè…

Ik kan zo nog wel even doorgaan. Maar dan ga ik zeuren en ik had mezelf voorgenomen om dat niet meer te doen. Bij deze wens ik iedereen die wel een challenge gaat doen succes. Kom maar op met die mannen met sexy snor en met de gezonde recepten van het koken zonder pakjes en zakjes.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.