overig, schrijven

Een stapje terug

Ik ben er slecht in. Het kost mij GROTE moeite om het toe te geven. Ik heb het te druk. Ik haat het woord druk. Ik wil het niet. Ik voel mij weer fit na dagen van bankhangen en vitamines inhaleren. Maar als je stilstaat kun je nadenken en soms brengt dat meer dan duizend woorden.

Zesendertig uur werken, vier tot vijf keer per week bloggen, basketballen, yoga, vriendinnen, familie en ga zo maar door. Ik miste het om uren op een schommelstoel te zitten met een boek. Een volledige zaterdag 24Kitchen kijken zonder mij schuldig te voelen. Deze week kon het weer en moest het zelfs, voor een spoedig herstel.

Ik heb dat nodig, af en toe niets doen en alleen zijn om daarna weer met energie voor tien de wereld in te gaan. Het moeilijkste vind ik het om te beseffen dat deze frequentie van bloggen niet meer haalbaar is. Ik merkte de afgelopen maand een gevoel van moeten bij het schrijven en dat is niet het doel. Schrijven om de frequentie te halen; dat gaat de passie voorbij.

Maar door vijf maanden geleden het besluit te hebben genomen om vaker te gaan bloggen is er veel aangewakkerd. Reacties en lezers schoten omhoog, ik kreeg conversaties en prachtige complimenten op Facebook en eindelijk durfde ik te gaan netwerken. Ik had dit nooit willen missen en het brengt mij nu precies waar ik wil zijn.

Ik ga de laatste restjes van het jaar mijn richting bepalen en kan alvast verklappen dat Praatje van Kaatje een nieuwe wending krijgt. En een kinderboek schrijven, jazeker maar niet binnen een half jaar. De agenda blijft vooral gesloten, ontspannen zal ik tot in het nieuwe jaar. Ik blog wanneer ik zin heb, zonder verplichtingen. Want mijn intuïtie zegt, 2016 wordt in mijn eigen tempo een wild jaar!

IMG_0603

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply dayenne 6 december 2015 at 22:38

  Goed bezig hoewel het een harde les is door eerst ziek te moeten worden. Wie niet luisteren wil moet maar voelen 😉. Bin there done that 😕. You go girl! Bye the way waar heb je die toffe agenda gescoord? Se you in 2016@

  • Reply Karin 7 december 2015 at 10:05

   Ja speelt wel mee, naast dat het een ouderwetse griep was. Tijd dat het gaat vriezen de bacillen moeten uit de lucht! Bij de HEMA, ben al jaren van de digitale agenda maar voor mijn blog vind ik deze toch fijner. Tot in 2016 🙂

   • Reply dayenne 10 december 2015 at 14:39

    Ja van mij mag de kou ook wel komen. Bij de Hema had ik ook gekeken maar deze zag ik er niet bij staan. Ook niet online.😕. Fijne feestdagen

    • Reply Karin 11 december 2015 at 10:52

     Jammer, dan zijn die agenda’s dus uitverkocht. Fijne feestdagen!

 • Reply Falco Renierkens 8 december 2015 at 11:58

  Altijd lastig dit soort dingen Karin. Het beste is als je kijkt naar wat voor jezelf het beste is. Ik weet hoe moeilijk dat is…

  Al ben ik er misschien niet zo open over, ik heb soms ook even een “Genoeg is genoeg” momentje.

  • Reply Karin 9 december 2015 at 19:11

   Ja ik voel precies wanneer het genoeg is gelukkig. Op basis daarvan maak ik vanzelf keuzes.

 • Reply Monique Smit 15 december 2015 at 07:42

  Ha Karin,
  Je hebt een goed begin gemaakt en richting gekozen en dat is al zo belangrijk.
  Als je rust leert inbouwen in je dagelijkse leven gaat 2016 een goed jaar voor jou worden.
  Op mijn site (www.yogasterrebos.nl) onder ‘blog’ staat een korte recensie van het boekje
  ‘Ik wil rust’. Misschien is dat boekje iets voor jou? Zie je in het nieuwe jaar in het schrijfcafé. Tot dan!

  • Reply Karin 15 december 2015 at 13:53

   Ha Monique, ja klopt zo voelt het ook. Nu de rust nog maar dat komt inderdaad goed. Ik ga eens kijken naar dat boekje bedankt. Tot in 2016 gaan we weer gezellig samen schrijven. Fijne feestdagen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.