proeven

HelloFresh voor beginners

Ik sla kipfilet plat en ris dragonblaadjes van takjes, waar is het misgegaan? Nou, in de binnenstad van Breda om precies te zijn. Ik werd aangesproken door een knappe jongeman en binnen een kwartier was ik het nieuwe lid van de HelloFresh familie. Ik kreeg een gratis fles olijfolie bij de bestelling en vijfentwintig procent korting op de eerste twee maaltijdboxen.

Afgelopen zondag stond de bezorger (wederom een knappe jongeman, toeval of niet?) voor de deur met een XL doos met onder andere onbespoten groenten, pasta, kip, vis, citroen, knoflook en de receptenkaarten.

Ik besluit direct te gaan koken en kies voor de romige ovenpasta met verse dragon en oude kaas. Hup de farfalle in de pan en intussen lees ik het recept aandachtig door. Shit er moet melk in, maar ik heb geen melk in huis! Het was handig geweest als ik eerst het ‘ Welkom bij Hellofresh’ boekje had doorgelezen.

IMG_1800

Lichtelijk in paniek bel ik bij de buurman aan en hij doet open met de baby in zijn armen. Natuurlijk mag ik het lenen en hij pakt het pak melk voor mij. Ik heb voor de handigheid een kopje meegenomen en zet deze buiten op het muurtje om het over te gieten. Het kopje is nog niet vol of er vliegt een beest in. Met een rood hoofd bedank ik hem en haastig ga ik terug naar de keuken.

De farfalle is inmiddels gaar, ik giet de pasta in het vergiet en dan gaan de knoflook, verse dragon, bloemkool, oude kaas, melk en kookroom in een andere pan. Na acht minuten is de staafmixer nodig en als ik even niet oplet zit de halve keuken inclusief mijn kleding onder de stukjes bloemkool en witte saus.

Uiteindelijk krijg ik het voor elkaar om de laatste stap, het toevoegen van de champignons en oude kaas, zonder knoeien af te ronden. De schaal gaat in de oven en ik heb de verwachte bereidingstijd van dertig minuten met een uur overschreden.

IMG_1799

De ovenpasta smaakt super lekker, maarre lieve HelloFresh bieden jullie ook een kookcursus aan?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Walther 9 juni 2016 at 17:07

  Mooi stukje.

  Ja, je moet inderdaad goed lezen want sommige ingrediënten verwachten ze toch echt in je koel-/keuken-/voorraadkast.

  En je hebt het blijkbaar zo slecht nog niet gedaan. het was lekker. Het had veel erger uit kunnen pakken ;-).

  • Reply Karin 9 juni 2016 at 17:12

   Bedankt! Ja zo ging ik gisteren nog haastig naar de AH omdat ik geen sambal in huis had. Klopt haha mijn vingers zitten er nog aan en ik geniet ervan om op deze manier te experimenteren met koken.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.