reizen & uitstapjes

Aftellen voor de vakantie

Op kantoor was het ieder jaar een uitdaging om af te tellen voor de geplande vakantie. Jee, wat duurde zo’n laatste week vervelend lang voordat ik mijn koffer kon gaan pakken. De uren kropen voorbij en mijn lijf schreeuwde om hoge temperaturen, een buitenlandse zee en een ontsnapping aan de dagelijkse sleur.

Deze zomer is het een compleet ander verhaal. Ik heb geen vakantie geboekt. Normaal zou ik in paniek raken, nu voel ik innerlijke rust. Ik hoef niet af te tellen, ik heb geen stress, kortom: ik heb geen reis naar Verweggistan nodig. Ik zoek het plezier om de hoek. Zoals afgelopen weekend in Scheveningen. Met twee vrolijke vriendinnen danste ik in een strandtent op de klanken van de Pierce Brothers. Eén van de broers kon tegelijkertijd de mondharmonica en de drums perfect laten klinken. Jaloerse neigingen kreeg ik bij zo’n muzikaal talent. Zij brachten Australië naar Nederland, waardoor wij meteen de goede vibe te pakken hadden. We sliepen in het Ibis hotel in Den Haag, deden uren over het ontbijt en kwamen bij van de korte nacht op het terras op de Grote Markt.

Ik plan weinig in juli en augustus, zodra de temperatuur boven de 25 graden komt rijd ik naar het strand in Zeeland. In Breda zijn de festivals niet op twee handen te tellen, iedereen die een koekenpan en een oude caravan heeft staat op een Foodtruck evenement waar ik kan gaan smullen.

Hoe is het bij jou, heb jij de zomerse vibe al gevonden? Mocht dit niet het geval zijn, swing dan mee op dit lied van de Pierce Brothers, cheers mate!

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Walther 7 juli 2016 at 17:11

  Ik ga een weekje naar Polen en voor de rest is er genoeg te doen zoals je zelf al schrijft.

  • Reply Karin 7 juli 2016 at 17:13

   Veel plezier in Polen, ik heb daar op mijn zeventiende een prachtige vakantie gehad met school. Fijne zomer!

 • Reply Jose 11 juli 2016 at 08:51

  Ik ga weer een keer koffie drinken met jou…..

  • Reply Karin 11 juli 2016 at 09:35

   Ja gezellig José, doen we.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.