overig

Waar staat de b van blog voor?

Netwerken
Door al die feestjes heb ik geen tijd meer voor een baan 

Ik geef Loesje gelijk, als ik terugdenk aan de JOST excursie van afgelopen vrijdag in Tilburg. Ik kwam in contact met deze laagdrempelige Brabantse netwerkclub op de Startersmarkt vorig jaar. Daarna werd ik uitgenodigd voor een gezellige Afterparty in Theater de Boemel en wist ik het zeker: hier wil ik bij horen, op een dag ga ik lid worden van deze club.

De ontmoetingsplek voor de excursie is het vernieuwde Ontmoetingscentrum van de Rabobank aan de Spoorlaan. Ik krijg koffie en aardbeientaart en voor ik het weet sta ik aan een tafeltje te kletsen met startende en al enigzins ervaren ondernemers.

Even raak ik in paniek, want iemand vraagt mij waar de b van blog voor staat. Eh…ik moet diep graven naar het antwoord wat ergens verscholen ligt maar gelukkig staat een aardige dame mij bij: blog is de verkorte variant van weblog en daardoor heeft de b geen speciale betekenis. 

Na de kennismaking krijgen we een interessante rondleiding door het pand. Dit is geen saai kantoor met witte overgordijnen, het lijkt wel een paleis. Vooral op de bovenste verdieping waar we in een soort ridderzaal met kunstzinnige rode lampen wijd uitkijken over de stad. Op de overige verdiepingen zijn er knusse huiskamers om te vergaderen of te lunchen en niemand heeft een vaste werkplek.

Het is een druk programma vandaag, na de Algemene Ledenvergadering en een korte borrel trekken we de binnenstad in voor een misdaadwandeling. Gruwelijke verhalen komen naar boven en ineens staan we op een kerkhof waarover gefluisterd wordt dat Koning Willem II hier in het geheim begraven ligt.

Gelukkig mogen we na deze spannende activiteit onze voeten laten rusten bij Heavens Kitchen aan de Piushaven. Ik leer dat dit restaurant vroeger een magazijn was, het is op een creatieve manier opgeknapt tot een prettige plek om te kletsen, te eten en goede wijn te drinken.

Rond half elf loop ik richting het station en besef ik pas hoe ontspannen ik ben tussen de mensen van de JOST. Deze excursie voelde niet als netwerken maar als een intieme bijeenkomst waarbij iedereen duidelijk maakt wat hij of zij nou het liefst doet qua werk en privé. Complimenten voor de organisatie, want deze dag vol met leermomenten, Brabantse lekkernijen en misdadige kilometers wil ik niet vergeten.

Dat gaat ook niet gebeuren want de secretaris heeft een korte video van het geheel gemaakt!

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Walther 11 juli 2016 at 17:49

  Psssst.. het is Piushaven.. 😉

  • Reply Karin 11 juli 2016 at 17:54

   Dat krijg je als je zelf niet in Tilburg woont 😉 dank je ik ga het aanpassen.

 • Reply Kirsten 11 juli 2016 at 18:00

  En wij zeiden al…. morgen staan wij in jouw blog! En daar zijn we dan.

  Groetjes,
  “Aardige dame” 😉

  • Reply Karin 11 juli 2016 at 19:34

   Ja leuk hè aardige dame 😉 tot een volgende keer groetjes Kaatje

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.