schrijven

De Afterparty

Een paar weken geleden bezocht ik de Startersmarkt in Tilburg. Gisteren was het tijd voor de Afterparty bij theater de Boemel in Tilburg, georganiseerd door JOST (ontmoetingsplaats voor jonge ondernemingen).

De avond begint met een wonder, want voor het eerst sinds ik mijn rijbewijs heb rijd ik zonder navigatie naar een adres waar ik nog nooit ben geweest. De Spoorzone waar het theater zich bevindt doet mij meteen denken aan Strijp- S in Eindhoven, dit komt door de industriële en creatieve sfeer. Daar voel ik mij als schrijfster natuurlijk meteen thuis. Dat gevoel blijft de hele avond hangen. Ik voel mij thuis in zo’n theater met een typische Brabantse sfeer en tussen de ZZP-ers. Ik heb geen drempel en vertel zonder moeite over mezelf en over mijn passie.

Bij binnenkomst maak ik bij de bar een praatje met een vrouw die ik tijdens de Startersmarkt hoorde vertellen over haar passie: chocolade. We komen erachter dat we allebei tegen hetzelfde probleem aanlopen: we willen doorbreken  maar raken ook opgeslokt door hard werken en nog andere hobby’s daarnaast. Een oplossing hebben we nog niet, maar het besef hiervan is al een eerste stap. Vervolgens gaan we zitten op de banken want het is tijd voor de Inspiratiesessie van Paul Kruijssen. Hij vertelt over zijn boek ‘Het MerkMenu, zet in 11 stappen je organisatie onderscheidend op de kaart.’ Hij neemt ons mee in zijn verhaal met droge humor en zorgt voor veel interactie met het publiek. Hij laat startende ondernemers aan het woord, zodat wij elkaar al voor de borrel een beetje leren kennen. Voor het eerst in mijn leven bepaal ik mijn 3 kernkwaliteiten en ga ik bewust erover nadenken waarom ik nu eigenlijk schrijf. Paul laat op een speelse manier zien en horen hoe geweldig ondernemen kan zijn als je er helemaal voor durft te gaan. Maar niet zonder te accepteren dat je onderweg ook af en toe zult vallen.

Na deze sessie gaan we aan de borrel. Ik spreek verschillende genodigden en leden van de JOST. Dat geeft mij weer inspiratie voor mijn blog, want de gesprekken gaan van het veertigers dilemma naar het inrichten van studentenkamers. Ineens is het 23.00 uur en besef ik dat er morgen weer een wekker gaat. Wat een knusse en laagdrempelige avond, netwerken op deze manier ga ik zeker vaker doen!

IMG_0399

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Peggy Lacroix 7 november 2015 at 11:39

  De avond wordt mooi verwoord in jouw blog. Leuk om te lezen. Ik vertrok ook met een positief gevoel van deze inspiratie avond.

  • Reply Karin 7 november 2015 at 14:20

   Dank je en goed om te horen dat het jou ook zo’n positief gevoel gaf.

 • Reply Jorien | Uitgeverij Van Duuren Management 9 november 2015 at 10:05

  Wat leuk en mooi om te lezen Karin! Veel inspiratie toegewenst

  • Reply Karin 9 november 2015 at 12:13

   Dank je Jorien dat gaat zeker lukken!

 • Reply Myriam de Roo 9 november 2015 at 16:41

  Hee Karin, wat een leuk verhaal! Fijn om te lezen dat onze JOST-avond je zo goed bevallen is. En jammer dus dat we elkaar dan pas weer volgend jaar bij een volgende bijeenkomst gaan treffen.
  Werk (euh, schrijf… :-)) met zin en tot snel!
  Groet,
  Myriam de Roo, secretaris JOST

  • Reply Karin 9 november 2015 at 18:28

   Hee Myriam, dankjewel! Ja het was zo interessant en gezellig, wie weet word ik wel lid eerst maar eens klanten binnenslepen waarvoor ik kan gaan bloggen 🙂 groet Karin

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.