reizen & uitstapjes

Ik wil een kameel als huisdier

Nooit geweten dat kamelen zo lief kunnen zijn. Nu ik de de 98 kamelen bij Kamelenmelkerij Smits in Berlicum heb gezien weet ik dat wél. Alleen als ze een boer laten na het gras eten is het verstandig om gepaste afstand te nemen. Verder zijn de beesten zonder twijfel aaibaar en voor jong en oud niet eng.

Tijdens de Discovery Tour (een route die je zelf kunt volgen zonder gids door de Kamelenboerderij) mogen we ze eten geven en plotseling sabbelt er een kameel aan mijn grote teen. Een eerste moment ben ik bang dat hij bijt, maar al snel voel ik dat het puur een vriendschappelijk gebaar is.

Een kameel is een zeer intelligent dier met een goed geheugen. Het is een vriendelijk dier dat onvriendelijk gedrag afstraft. Ben je aardig voor een kameel dan zal hij ook aardig voor jou zijn. 

Ik sluit me volledig aan bij dit gedrag. Achterin de stallen ontmoeten we de pubers onder de kamelen, die bijna vechten om de brokjes die we geven. In het restaurant proeven we kamelenmelk en dat smaakt onverwachts lekker. Zachter dan gewone melk en het geeft een frisse nasmaak. Volgens de FAO (de wereld voedsel organisatie) is kamelenmelk bovendien één van de gezondste dierlijke melksoorten.

Op de borden onderweg lezen we nog tientallen feiten over deze diersoort, wist jij bijvoorbeeld dat een kameel wel 40 tot 50 kilometer per uur kan rennen? En dat ze wel 60 liter water per MINUUT kunnen drinken?

Ik wil een kameel als huisdier, de vraag is alleen: blijven de meubels dan heel?

kameel

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.