overig

Hoe ik Alektorofobie heb overwonnen

Alektorowat? Dat krijg je als je ‘angst voor kippen’  intypt via Google. Wikipedia legt Alektorofobie als volgt uit:

Alektorofobie is een specifieke fobie in verband met kippen. Personen met deze fobie hebben angst voor kippen of ander pluimvee.[1] De angst kan zich ook uitbreiden naar eieren en dode kippen. De oorzaak voor deze angst kan een algemene angst voor vogels zijn of een trauma uit het verleden in verband met een aanval of agressief gedrag van kippen, maar kan ook ontstaan door de dagelijkse gewoonten en het gedrag van kippen.

Kip

Nadat ik als vierjarige mijn oma vaak hielp met de eieren uithalen is deze angst erin gekropen. Ik hou niet van dat gefladder en het gepik aan de benen. Zou ik ooit aangevallen zijn door een kip tijdens het wekelijkse ritueel met oma? Ik kan het mij niet herinneren, ik weet alleen dat ik deze angst nu hal-le-lu-ja heb overwonnen!

Zaterdagavond fiets ik met mijn vriend naar een barbecue van vrienden van hem op een boerderij. Nadat we lekker gegeten hebben en ik een een tekst heb verzonnen voor één van de vrienden voor op zijn Tinder profiel (een schrijfster ben je 24/7) besluiten we naar de dieren te lopen. Voor ik het weet sta ik tussen tientallen kippen en krijg ik het benauwd. Ik besluit te blijven staan in plaats van weg te rennen en dan merk ik dat de angst langzaam zakt en zelfs verdwijnt. Ik zie voor het eerst na jaren dat kippen geen aanvallers van beroep zijn.

Bang voor kippen ben ik dus niet meer, maar er moet geen uil op mijn hoofd vliegen zoals gisteren tijdens de Jacht & Buitenlevenbeurs in Liempde. Zou daar ook een aparte fobie voor zijn?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply tante Corrie. 29 augustus 2016 at 12:39

  Misschien heb je ook een stroom-draad fobie!
  Want jaren geleden op die buitenleven beurs in Liempde pakte jij per ongeluk aan een stroomdraad en je schrok je een hoedje. Je dacht dat iemand je een duw gaf.
  En jij huilen!! En wij lachen(fam v. d Ven) wij zagen het gebeuren. Was zielig voor jou maar komisch voor ons. Misschien zaten er wel kippen achter die stroomdraad!!Hihihi
  Groetjes tante Corrie.

  • Reply Karin 29 augustus 2016 at 15:05

   Wat een verhaal zeg tante Corrie daar weet ik natuurlijk niets meer van. Dat het juist op die plek was, wat bijzonder! Ja wie weet haha maargoed ben er nu lekker vanaf X Kaatje

 • Reply Monique Smit 29 augustus 2016 at 14:25

  Het beest dat je vreest is de poort tot je geest… Ik had nog nooit van deze fobie gehoord maar je kunt het zo vreemd niet bedenken of er bestaat een angst voor. Goed dat je deze angst in de ogen hebt durven kijken en nou de volgende stap: een uiltje knappen in het kippenhok!

  • Reply Karin 29 augustus 2016 at 15:07

   Klopt inderdaad, ik vond het wel goed om het eens uit te zoeken en ben ook blij dat ik de angst heb overwonnen. Ja haha ga mijn best doen…

 • Reply Lambert 29 augustus 2016 at 16:51

  Ik denk dat ik geen fobie heb voor dooie of levende kippen, maar ook niet voor koeien paarden varkens schapen of geiten. Wel kan ik veel last hebben van muggen.
  Zolang je maar geen mannenfobie hebt komt ut allemol wel goed mi jou Kaatje

  • Reply Karin 29 augustus 2016 at 17:40

   Haha peetoom nee dat denk ik ook niet!

 • Reply Nicht N 30 augustus 2016 at 13:18

  Nou K, van je familie moet je het hebben!
  #schrikdraadfobie, #mannenfobie 😅

  • Reply Karin 30 augustus 2016 at 13:47

   Inderdaad N, gelukkig weten we dat ze niet altijd serieuze reacties geven 😉

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.