overig

Vloggen is een mysterie

Tijdens de zinderende hitte in het schrijfcafé vanmiddag spraken en schreven we over raadsels, mysteries en fantasieën. Hoewel onze hersenen niet optimaal werkten konden we binnen een kwartier veel mysteries opnoemen zoals religie, de dood, geboorte, dromen, het menselijk brein en de taal.

Echter zijn we één belangrijk mysterie vergeten: het vloggen. Dat heb ik gisteren ontdekt tijdens een introductiecursus bij het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag. Zoals ik in mijn vorige blog aangaf ga ik twee zaterdagen in september meedoen aan de E-bike Challenge van de ANWB. Inmiddels hebben we een speciale pagina op de website en zijn de deelnemers officieel voorgesteld.

Ik had alleen niet verwacht dat er zoveel kwam kijken bij het maken van een vlog ofwel een videoweblog! ANWB-er en videospecialist Bas Timmermans legt uit dat je stem, de stand van de ogen, de juiste omgeving en de inhoud van de boodschap het verschil maken. En dat het er vooral om gaat dat je jezelf blijft en plezier maakt tijdens het filmen. Fouten maken mag, graag zelfs want dan komt het spontaan en niet gemaakt over. Daar kom ik achter als ik met een andere deelnemer in het park vlakbij het hoofdkantoor een eerste vlog opneem. Onhandig met de selfiestick en onze telefoon praten we in de camera en proberen we intussen de groene omgeving vast te leggen.

Bij terugkomst wordt door de organisatoren benadrukt dat niets moet. Als je geen ster bent voor de camera, maak het dan met name duidelijk in een blog of via foto’s op Facebook of Twitter.

Wat een ontspannen en leerzame kennismaking bij de ANWB, zaterdag 10 en 17 september fiets ik op het gemakje met de E-bike door de prachtige omgeving van de Veluwe en Westenschouwen. Hopelijk mag ik in iedere geval deze fiets gaan testen,  is het geen plaatje?

Batavus Stream

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.