reizen & uitstapjes

Waarom Westenschouwen een pareltje is

  • Fietsen door de bossen, wandelen door het uitgestrekte duinlandschap of een duik maken in de zee: in Westenschouwen hoef je je geen minuut te vervelen. Voor kinderen is het de beste zandbak van Nederland, voor grote mensen is het een plek waar je niet uitgekeken raakt op alles wat daar leeft en bloeit.
  • Tien kilometer verderop in Renesse vind je het massatoerisme en de jongeren die kratjes bier stapelen op de camping zonder ouders. Hier vind je ook de nodige toeristen in het hoogseizoen, maar door het kneuterige dorpje met een ouderwets pannenkoekenhuis en de buurtsuper blijft de sfeer persoonlijk en ontspannen.
  • Na twee dagen lijkt het alsof je een week op vakantie bent geweest. We hebben geluk met de zon en de zee binnen handbereik. De dagen gaan traag, het ritme is niet belangrijk. Het internet gaat uit, je bent samen zonder de directe behoefte om het te delen met anderen.
  • Als je geluk hebt vang je een enorme platvis, de voorwaarden hiervoor zijn een goed visnet en een zevenjarige die precies op het juiste moment de vangst van zijn leven (tot nu toe) maakt. Daarna is het belangrijk om de ingewanden eruit te halen, de vis goed schoon te maken en dan is hij klaar voor de barbecue. De garnaaltjes liggen tevens voor het grijpen in de zee, helaas zijn ze te klein en daardoor lastig te pellen dus die kun je beter vrij rond laten zwemmen.

Over vier weken keer ik terug, ik ga meedoen aan de E-bike Challenge van de ANWB. Ik sta te popelen om meer te leren over deze omgeving en de Deltawerken, op een hippe fiets zal ik opnieuw genieten van het wonderschone Westenschouwen.

IMG_2545

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Mi 23 augustus 2016 at 14:23

    Vind ik leuk!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.