overig

Alles heeft een ritme

Zeven uur je moet je bed uit komen
Je moeder staat te schreeuwen op de gang
Zeg meisje, duurt ‘t nou nog lang?

Hoor eens even, ik lig net te dromen
Kwart over zeven, ik heb nog alle tijd
Want opstaan duurt geen eeuwigheid

Ik krijg nog medelijden met mijn moeder als ik eraan denk hoe vaak ze mij uit bed moest slepen zodat ik op tijd op school zou zijn. Totdat ik na het studeren (in deze tijd waren de huisgenoten de wekkers) ging werken. Ik kwam zonder moeite in een vast ritme omdat de wekker iedere dag om dezelfde tijd afging.

Als je een vaste baan hebt is er vanzelfsprekend ritme in de ochtend en gedurende de dag. Opstaan, douchen, ontbijten met sterke koffie, haren kammen en dan snel de deur uit. Van negen tot vijf zit je op kantoor en daarna is het rennen naar de supermarkt met een knorrende maag. Maar hoe vind je structuur als je zoekt naar een nieuwe invulling van het werkende leven? Ik heb hiervoor de volgende oplossingen gevonden:

 • iedere dag de wekker op tijd zetten, zelfs na een zwoele lange avond buiten waardoor het na twaalven is geworden.
 • per week maak ik een duidelijke planning met daarin terugkerende activiteiten: solliciteren, netwerken, schrijven, basketballen, yoga etc. Hierdoor blijf ik het gevoel hebben dat ik nuttig bezig ben en ik zorg voor ruimte in de agenda om te wandelen of voor een koffie afspraak.
 • alvast dromen over een toekomstige baan, waarin ik hopelijk zoveel mogelijk mag en kan schrijven. Geen betere invulling van de tijd dan bezig zijn met wat je echt wilt.
 • regelmatig wakker worden naast een man die zeer vroeg opstaat. Hoewel ik dan meestal nog wel even in slaap val totdat de zon opkomt…


  Neem de tijd voor alle dingen

  Leef je eigen ritme
  Alles kun je laten swingen
  In je eigen ritme
  Ritme zit in alle mensen
  En swingen kun je leren
  Oh yeah yeah yeah alles heeft een ritme

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.