reizen & uitstapjes, voeding & gezondheid

Waarom een E-bike de hemel op aarde is

anwb

Nadat we vorige week als testteam van de ANWB met de E-bike door de Veluwe mochten crossen, is dit keer Zeeland aan de beurt. Om 10.00 uur verzamelen we bij Boerderij Molenberg in Burgh-Haamstede. Ik begroet de andere deelnemers en samen genieten we van een Zeeuwse bolus en koffie.

Cameravrees
Daarna krijgen we ieder onze E-bike voor deze dag toegewezen en ik mag de Dutch ID Urban N8Di2 gaan testen. Een sportieve fiets met krachtige remmen en een comfortabel zadel. Ik krijg het even benauwd als verslaggever Allart aangeeft dat hij mij en de E-bike op de film wil hebben. Zal ik dan ein-de-lijk mijn cameravrees overwinnen? Ik haal opgelucht adem als ik niet hoef te praten tijdens het filmen, nog niet wetende dat ik straks wel ondervraagd zal worden voor de camera…

Helling op, helling af
Gezamenlijk vertrekken we vanaf de boerderij richting de duinen en we krijgen een helling te verduren waarbij de mensen met een ‘gewone’ fiets afstappen omdat deze veel te steil is. Geen gehijg of intensief trappen, ik ga als een speer de helling op! Allart heeft intussen de ideale plek gevonden met uitzicht op zee om mij te interviewen. Zonder te stotteren leg ik uit waarom ik meedoe aan deze E-bike challenge en ik voel me redelijk ontspannen ondanks dat de cameraman voor mijn neus staat. Cameravrees versus Kaatje 0-1.

Verdwaald in Renesse
We trappen vervolgens verder door de duinen en terwijl Marietje en ik druk aan het kletsen zijn zie ik ineens een bordje met ‘camping Julianahoeve’. Als tiener heb ik hier met mijn ouders gestaan, maar wacht eens was dat niet in Renesse? En inderdaad we fietsen het dorp in en beseffen dat we verdwaald zijn, want de Westerschouwen route blijft dichtbij de kust en buiten de toeristische plaatsen. Snel keren we om en fietsen we in hoge versnelling terug naar de duinen, op weg naar de plek om te lunchen.

Grote uitdagingen
In Scharendijke eten we bij Brasserie Westenwind en kijken we uit over een haven met bootjes. Na de tomatensoep krijgen we broodjes met onder andere kroket en zalm, maar wat zijn ze hardgebakken! Onze kaken worden op de proef gesteld en we schreeuwen om tandenstokers na het eten, was dit soms onze eerste challenge?  In ieder geval zijn de volgende twee challenges ook uitdagend: precies op het juiste moment afremmen met 20 km per uur om de remmen van de fiets te testen en geblinddoekt op de tast onze E-bike vinden. Het remmen gaat prima met de Dutch ID Urban, echter kan ik hem niet vinden met de handdoek voor de ogen. Ik kom uit bij de Amslod van vorige week.

Het afscheid

plompetoren

De laatste kilometers van de E-bike challenge zijn aangebroken, Vera en ik besluiten er nog even alles uit te halen. Via de Plompetoren rijden we met wat tussenstops om foto’s te maken langs de Oosterschelde, de geur van de zee en het ruisen van de golven; wat ben ik een bofkont dat ik op deze manier voor de ANWB  een fiets mag testen.  Rond 16.00 uur zijn we terug bij de boerderij in Burgh-Haamstede en krijgen we als cadeau onze fietstassen. Bert geeft in zijn afrondende praatje aan dat er een terugkomdag op de planning staat. Dat maakt het afscheid minder zwaar, want ik ben zekersteweten nog niet uitgepraat over de prachtige fietstochten op de Veluwe en in Westenschouwen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.