voeding & gezondheid

Dat kan niet door de beugel

Als je verliefd bent doe je soms de raarste dingen. Zo stond ik gisteren met mijn vriend op een baan met zand in de schoenen en sloeg ik met een sleger tegen een zware bol aan. Dat kan niet door de beugel zou je zeggen…Maar ik moet eerlijk bekennen, deze sport is leuk!

Mocht je het beugelen niet kennen, hierbij een korte beschrijving: het wordt binnen gespeeld op een lemen baan met afmetingen van 5 bij 10 meter. Op een afstand van 7,5 meter in de lengterichting van de baan staat een metalen beugel waar de 4,5  kilo zware bol doorheen gespeeld moet worden.

Het lijkt een simpele sport, even knallen met die sleger en de punten zijn binnen. Het tegendeel is waar: er zitten de nodige spelregels aan verbonden en het is soms lastig voor de spelers om überhaupt de bol door de beugel te krijgen. Ik kom een oude bekende tegen terwijl ik naar de wedstrijd kijk en ik moet na een half uur bijkletsen moeite doen om het weer goed te kunnen volgen.

De spelers op de beugelbaan in Schijndel zijn serieus in hun spel maar hebben ook de tijd voor een gezellig praatje en een fles bier tussendoor. Na de wedstrijd mag ik los als beginner en ik merk dat het lastig is om de sleger op de juiste manier vast te houden en te bewegen. Na een aantal slagen went het, ik krijg er plezier in en ik scoor zelfs wat punten. Een nieuwe sport is in mijn leven, maar dan vooral vanaf de zijlijn. Of zal ik na mijn basketbal carrière opnieuw de beugelbaan gaan betreden?

beugelen

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Geeben 29 september 2016 at 05:55

  Mooi geschreven Karin 👌

  • Reply Karin 29 september 2016 at 07:44

   Dank je Gerben!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.