overig

Door de ogen van een zevenjarige

img_3284

Wil jij als oppas mee naar Enschede en met jouw nichtje slapen in een luxe hotelkamer midden in het centrum?

Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Terwijl mijn nichtje geniet van de festiviteiten rondom het jubileum van mijn schoonbroer, ga ik de stad Enschede verkennen. Het heeft een knus centrum met een sfeervolle Oude Markt en smalle straatjes met diverse winkels. Ik kan het met geen enkele andere stad waar ik tot nu toe geweest ben vergelijken (en dat zijn er aardig wat!).

Nadat ik een pizza naar binnen heb gewerkt bij Happy Italy belt mijn zus dat de zevenjarige staat te popelen om naar de hotelkamer terug te keren. Zij gaan tot in de late uurtjes feesten en wij…pakken de kleurpotloden en de chips erbij. Mijn nichtje heeft zich uit-stek-end voorbereid. Minstens vier spelletjes in de koffer en talloze kleurplaten. Bij binnenkomst heeft ze binnen tien minuten haar kleren en spullen uit de koffer gehaald en een plek gegeven. Alsof we vier nachten blijven, zij zal later niet snel wat vergeten als ze op reis gaat.

Als wij bij elkaar woonden zouden we iedere dag kleuren.

Ik denk dat geen enkel meisje van zeven kan zeggen dat ze met haar tante in een hotel heeft geslapen.

Ik geniet van haar gedachtes die ze hardop uitspreekt, ook als ik de receptie bel omdat onze douche niet warm wordt. De receptioniste lost het meteen op, we krijgen een extra hotelkamer om te douchen en moeten beneden de sleutel ophalen.
Tante Karin, wil je vragen of we in pyjama naar beneden mogen?

Rond negen uur is het bedtijd, het in slaap vallen gaat moeizaam omdat ze ervoor zorgt dat ik op het randje van het bed lig. De knuffel is ze vergeten, dus daarom voel ik haar arm om mij heen geslagen.

Alle vier zitten we met een slaaphoofd de volgende dag aan het ontbijt, deze logeerpartij zal nog lang in het hoofdje van de zevenjarige blijven ronddwalen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.