voeding & gezondheid

Op een oude fiets moet je het leren

img_3369

Terwijl we in september met onze E-bikes door het land vlogen, leerden we vandaag hoe de eerste fiets bestuurd werd. De terugkomdag van de E-bike Challenge van de ANWB op het hoofdkantoor in Den Haag was leerzaam en voelde als een intieme afterparty.

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door de organisatie en op het scherm zien we flitsende foto’s van onze avonturen. Ik klets bij met de andere deelnemers alsof het vrienden van vroeger zijn, we zijn in korte tijd een vertrouwd clubje geworden.

Er volgt een quiz waarbij we moeten graven in ons geheugen om allerlei feiten van de E-bike Challenge naar boven te krijgen. Ik gok drie keer goed en ben nog niet alles vergeten, want ik krijg een eervolle tweede plaats. Helaas loop ik daardoor net het felbegeelde T-shirt mis.

Na deze spannende quiz krijgen we een rondleiding door het pand. Een geschiedenis les van een man van de ANWB maakt ons stil en vervolgens komen we in de Alarmcentrale terecht. Maar ik ben het meest onder de indruk van het bezoek aan het kantoor waar alle files worden bijgehouden en voorgelezen. Zie ik daar gewoon DE mannen zitten die dagelijks op de radio te horen zijn met de files! Ze hebben een pittig beroep, want zodra er een melding komt moeten ze paraat staan waardoor een lange pauze of een moment van onoplettendheid er niet in zit.

We sluiten de terugkomdag af met een gezellige borrel met bitterballen en stiekem hopen wij op een volgende challenge in 2017…of gaan we dan met een elektrische auto het land door?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Eline meijer 24 november 2016 at 07:36

  klinkt als een leuke quis en jammer omdat je geen geel tshirt hebt gewonnen gr eline

  • Reply Karin 24 november 2016 at 18:35

   Ja het was zeker een leuke quiz en helaas..hopelijk volgend jaar een herkansing 😉 groetjes Kaatje

 • Reply Monique Smit 26 november 2016 at 18:48

  Leuke afsluiting.
  Heb je adviezen voor ons? Welke ebike is je het beste bevallen?

  • Reply Karin 27 november 2016 at 17:37

   Dank je! Ik vond de Amslod het beste rijden, mocht je er eentje willen gaan kopen dan goed vergelijken want het blijft persoonlijk.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.