overig, proeven, reizen & uitstapjes

Het weekend van Kaatje

img_3158

Een uur extra kregen we dit weekend en ik heb meteen het gevoel dat mijn bioritme geheel vestoord is. Buiten dat waren het voor mij herfstdagen waarin PLEZIER centraal stond. Door de zon, de prachtige wandeling door de Bedafse Bergen en door het borrelen in mijn oude stamkroeg. Laat ik bij het begin beginnen…

Vrijdag
Met vriendin E. afgesproken om te gaan winkelen en daarna een koffie te drinken in de stad. Het winkelen duurt hooguit een half uur en ik denk dat de barman zich vergist heeft want plotseling staan er twee speciaalbiertjes voor onze neus. Nou ja het is niet anders, wij zijn de flauwste niet en drinken ze op alsof het koffie is. We kletsen bij over het basketballen, over het creatief bezig zijn en over het Glazen Huis van 3FM wat in december naar Breda komt.

Ik kijk intussen rond in de Bruine Pij en denk terug aan de avonden dat ik hier op stap ging. Het voelt fijn om weer op deze plek tussen de herinneringen te zitten én om te beseffen dat het niet meer hoeft. Het uitgaan, de korte nachten en vooral de brakke dagen daarna, leve de vrijdagmiddagborrel!

Zaterdag
Rond de middag ga ik naar mijn vriend en eten we met zijn kinderen visjes van de markt. Daarna vertrekken we richting Vorstenbosch en lopen we door de prachtige Bedafse Bergen. Wat een aanrader voor iedere wandelaar die op het gemak door een duinlandschap wil struinen. Met rode wangen gaan we terug naar huis en vieren we vervroegd Halloween.

img_3167

Een vuurtje erbij en twee pompoenen met een kaarsje erin op tafel; deze zaterdag stond in het teken van WARMTE.

Zondag
Het is 6.00 uur en ik hoor kinderstemmen, zal ik het cliché maar achterwegen laten dat kinderen geen rekening houden met de klok die verzet wordt 😉 ? Slaperig bakken we eitjes met spek, drinken koffie in het kwadraat en vervolgens stappen we gapend de auto in om naar de Hornbach te rijden. De rest van de dag verloopt ontspannen met wat tijd om te basketballen, boodschappen te doen en stamppot te eten. Het vuur gaat na het eten opnieuw aan en met zijn tweetjes sluiten we in stijl met rode wijn de zondag af.

Hoe was jouw weekend? En ben jij intussen gewend aan de wintertijd?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Netty 1 november 2016 at 18:40

  Adlommers@hetnet.nl Wel Kaatje mijn weekend was ook heel erg gevuld maar ik moet zeggen wat minder romantisch als dat van jou. Ik ben dagen in de weer geweest met boodschappen doen en koken om zaterdag te vieren dat Tim onze jongste uit is gestudeerd. Met hulp van mijn vriendin een heerlijk buffet in elkaar gedraaid en ik moet zeggen dat het altijd leuk is om te zien dat de mensen er van smullen. Dus al met al ook een geslaagd weekend.

  • Reply Karin 2 november 2016 at 10:45

   Dat klinkt toch ook erg gezellig Netty! Gefeliciteerd met Tim, mooie mijlpaal en ik snap dat ze smullen van jouw goede kookkunsten. Blijf genieten van de herfst met elkaar, X Kaatje

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.