overig

Had ik maar

  • de baan waar iedereen jaloers op is, zonder stress en met een inkomen waarbij  geldzorgen niet bestaan.
  • een pittoreske boerderij met koeien, paarden, kippen en iedere dag verse eieren bij het ontbijt.
  • een kapsel dat nooit verwilderd is met haar dat glanst, zelfs in het donker
  • een huis dat 24/7 schoon en opgeruimd is, met verse bloemen op tafel en een lege wasmand in de badkamer.

Herkenbaar? Je hoopt en verwacht van alles en bij voorkeur op korte termijn. Vervolgens heb je dubbele pech: de verwachtingen komen niet uit én intussen vliegen de prachtige dingen aan je voorbij. Schrijfster Susan Smit schreef hier een pakkende column over in de Happinez: Dit moment is volmaakt.

Ik doe met haar mee, ik heb me voorgenomen om alleen de aandacht te richten op wat er op dit moment is:

  • Het is een donderdag met 18 graden en ik zit op een flexwerkplek in Den Bosch te schrijven na een lekkere fietstocht door het Bossche Broek. Nog vier dagen en dan is het officieel lente. Geen seizoen wat mij zo doet glimlachen als deze. Ik wil zonnesproeten op mijn gezicht, picknicken in het park met vers afgebakken broodjes en aardbeien en de eerste barbecue met vrienden in de tuin houden.
  • Ik ben gezond en ik heb genoeg geld op mijn bankrekening om van te leven. Deze week is een artikel van mij geplaatst in De Mooi Schijndel Krant en daar ben ik van in de wolken.
  • Ik ben ook in de wolken van ons knusse en kleurrijke huis, het samenwonen met de liefste en precies-even-koppig-als-ik man die ik ken en niet te vergeten een parel van een boom in de achtertuin:
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.