reizen & uitstapjes

Kort maar zo krachtig

Ken je dat gevoel? Je bent twee dagen op reis geweest en uitgerust in het kwadraat. Alsof het minimaal een week was. Dit weekend hebben wij met een open blik de stad Deventer én de Veluwe bezocht.


Want in Deventer raken de ogen niet verveeld. Minstens wat overbelast, want in deze boekenwinkel weet ik als boekenwurm niet waar ik moet beginnen. De boekenkasten puilen uit en er is een boekenkelder waar ik het boek vind dat de mijne gaat worden over het leven van Anton Pieck. Toepasselijk, want de stad Deventer kan zo het decor zijn voor een sprookje.

Smalle straatjes met pittoreske huizen en talloze winkels met hebbedingetjes voor in huis of voor in de mond. De bourgondische mens komt hier niets te kort, op de markt kun je bij bijna iedere kraam wat proeven en de vele cafés met terrassen laten zien dat niet alleen in Brabant de nachten lang zijn.

Na Deventer vertrekken we naar ons chique hotel: de Hoeve van Nunspeet. Midden in de bossen slapen we diep en lang om vervolgens slaperig het ontbijt naar binnen te werken. We trekken onze wandelschoenen aan en lopen met de zon voorop door het dichtstbijzijnde bos. De vogels fluiten, de wilde zwijnen slapen en wij zijn intussen klaarwakker.

Op de terugweg nemen we een uitzonderlijke afslag. Mijn vriend heeft gehoord van een verlaten radiostation ergens in het midden van de Veluwe. Ik zet de navigatie aan en na wat hobbelige zandwegen bereiken we het dorp Radio Kootwijk. Dit is een voormalig zenderpark op de Veluwe dat in de eerste helft van de twintigste eeuw een belangrijke communicatieverbinding vormde tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën, met name Nederlands-Indië. Het werd gebouwd vanaf 1918. Ook werden er voor werknemers woningen gebouwd, die samen het gelijknamige dorp gingen vormen (bron: Wikipedia).

Hoewel het een verlaten plek is en het moeilijk voor te stellen is dat je hier kunt wonen, is de omgeving adembenemend. De ideale plek om onze stad & natuur trip af te sluiten, we hobbelen de Veluwe uit en vertrekken met een dosis vitamine E(nergie) naar het zuiden.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Geertje 7 maart 2017 at 10:44

  Hee Karin! Leuk stadje he, ik zag dat jullie ook bij de pijprokende boekhandelaar waren geweest! Grappig om jullie even tegen te komen, en ik lees je stukjes nog steeds!
  Groetjes, Geertje

  • Reply Karin 7 maart 2017 at 12:21

   Hee Geertje! Ja was zo toevallig en leuk om jullie weer te zien 🙂 Enne erg leuk om te horen dat je nog steeds mijn blogs leest, groetjes Karin

 • Reply Sander van Beijnhem 9 april 2017 at 13:24

  Kunnen jullie mij ook vertellen welke boekenwinkel dat was met die kelder.

  Met vriendelijke groeten Sander van Beijnhem

  • Reply Karin 10 april 2017 at 09:11

   Hoi Sander, ik weet niet hoe de boekwinkel heet maar hij zit in de Walstraat.

   Kaatje

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.