proeven

Hoeveel deuntjes heb jij in je hoofd?

Ja ik ben binnen
Dus bel maar vast de psychotherapeut
Want de stoppen die slaan door
Het eindigt in een gekkenhuis
Het wordt een feest
Zoals er nooit een is geweest
het laminaat dat gaat eraan
alle snollebollekes doen mee

Nadat ik gisteren tien uur heb doorgebracht op de Beugelbaan in Schijndel met andere feestneuzen, heb ik minstens tien verschillende carnavalskrakers in mijn hoofd. Hieronder een verslag van drie dagen carnaval; in alle opzichten anders dan de voorgaande jaren!

Met Pino naar ‘t Veer


Als bloemenvrouw met Pino om de nek zetten we met de dames van het basketballen, de coaches en trainer de Witte Leeuw in Raamsdonksveer op z’n kop. Ik laat blauwe sporen na vanaf mijn huis tot de logeerplek en uiteindelijk belandt Pino per ongeluk in de wasmachine de volgende dag.

Om acht uur stipt staan we al binnen, want deze tent is gruwelijk populair in het dorp en de omgeving. Binnen een uur wordt het drukker dan druk en hebben we niet genoeg ruimte voor onze danspasjes. We kletsen, feesten, drinken bier en de DJ’s houden de sfeer er stevig in. ‘s Nachts na tweeën gaan we vrolijk en slaperig ervandoor, de voeten zijn op en het biergehalte is goed op pijl gebracht.

De optocht van Gemonde
Eigenlijk zou ik dag twee traditiegetrouw vieren in Venlo, helaas is vriendin M. ziek waardoor ik huiswaarts keer. Het zoontje van mijn vriend loopt mee met de optocht en na een lekkere fietstocht kijken we met trots toe en kom ik bij toeval mijn neef tegen. De dag sluiten we af met een vuurtje in de tuin en speciaalbiertjes. Midden in de nacht schrikken we wakker van knalharde muziek van een carnavalswagen. Waarom kunnen die carnavalvierders niet bedenken dat dit geen tijdstip is om herrie te maken 😉 ?

Beugelen met Bavaria
Om tien uur fietsen we naar de Beugelbaan en bij aankomst is de eerste wedstrijd in volle gang. Terwijl mijn vriend de bal zo door de beugel knalt, heb ik moeite om de vaart erin te houden. Langzaam wen ik aan het spel en begin ik ervan te genieten, ook omdat we tussendoor verwend worden met erwtensoep, verse eieren, broodjes, koffie, bier en als afsluiter een uitgebreide Chinese rijsttafel.

Tot zover mijn carnavaleske verslag en jij…heb jij ook zo genoten?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.