proeven, voeding & gezondheid

Is de moestuin een blijvertje?

Ik ben opgegroeid met verse groenten, fruit en kruiden van de boerderij van opa en oma. Zij hadden een moestuin verspreid over het land en ik genoot van het boontjes doppen met oma in de keuken en het plukken van de eerste verse aardbeien.

Geen wonder dat ik een hovenier aan de haak heb geslagen en we nu een gedeelte van de tuin ingericht hebben als moestuin. We zijn niet de enigen, het is dé trend om zelf eten te kweken of een eigen stukje land te hebben in het dorp of in de stad. De kinderen doen af en toe mee, ze zijn al opgewarmd door de populaire moestuintjes actie van de AH.

Zou het een hype zijn die over een paar jaar voorbij is of blijven we wroeten in de aarde om onze rust en ontspanning te vinden? Want tuinieren staat gelijk aan een (vrijwel) leeg hoofd en lichaamsbeweging in de buitenlucht. Hebben de kinderen van nu die graag tijd doorbrengen achter de televisie of de iPad later zin om een schop in de hand te nemen?

In ieder geval hoef je niet urenlang te zweten om je moestuin levend te houden. Ik heb een moestuin kalender gekocht waarin per maand beschreven staat wat er moet gebeuren. Mocht je denken ja jij hebt makkelijk praten, maar ik heb geen groene vingers dat lukt me nooit! kijk dan het volgende filmpje en start vandaag nog zonder stress een eigen moestuin:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.