reizen & uitstapjes

Antwerpen om op te eten

Vorige week vertelde ik over mijn snoepreisje naar Antwerpen, waarbij ik gratis nieuwe activiteiten mocht testen in deze stad met een overnachting erbij.

Hieronder deel ik een leuke gastblog van Pien Roodhuyzen, zij was ook één van de geluksvogels:

Of ik mee wilde op een blogtripje naar Antwerpen. Een trendy hotel, lokale stadstour, chocoladetour, hight tea, diner en ontbijt in ruil voor een blog. Maar natuurlijk. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen. Dus dinsdag 23 mei stapte ik in de trein naar Antwerpen.

Queen A Antwerp Hotel
Bij binnenkomst in het Queen A Antwerp Hotel voelt het al als thuiskomen. Houten interieur, berenkleedjes, warme kleuren en theepotjes. De stijl van het hotel is zoals ik wil dat mijn appartement er later uitziet. Jaloersmakend dus!

Na het uitproberen van alle zeepjes, shampootjes en de bodylotion in mijn kamer begaf me ik naar de dining room waar een high tea stond te wachten. Ik besloot een cheatday te hebben want aan suikers op tafel was geen tekort. Geen probleem hoor, gezien mijn passie voor eten. Die kwarktaart en pain au chocolat gingen er prima in! De open keuken maakt dat je alles kan volgen wat de chef doet en ook alles kan vragen.

In de avond serveert het hotel sharing plates van tapas of gewoon hoofdgerechten van de kaart. Ook het ontbijt was om je vingers bij af te likken. Verse sapjes, vers brood, verschillende jammetjes en een wafelijzer (waar ik totaal niet mee om kon gaan).

Ik vergeet bijna te vertellen dat het hotel echt in hartje centrum ligt. Met drie koprollen ben je bij het centraal station (dat overigens ook echt de moeite waard is om een bezoekje te brengen).

Stadstour met Voyage Local


Gooi al je vooroordelen van een stadstour overboord. Die hop-on-hop-off bussen zijn we namelijk allemaal echt wel zat, toch? Stel je een persoonlijke, kleinschalige en moderne tour voor in een busje waar iedereen mee op roadtrip zou willen. Dat was de stadstour van Voyage Local. Een plafond waar je doorheen kan kijken, een stoel waar je in weg kan zakken en open raampjes zorgen ervoor dat je kan genieten van een tour door verschillende wijken en langs oude bezienswaardigheden. Tussen neus en lippen door vertelde Jamil (de tourguide en oprichter van Voyage Local) dat het busje eerst bij een boer als eendenhok diende. Jamil heeft hem gekocht en laten opknappen. Nou, zie hieronder het resultaat.


Passie. Dat is wat Jamil uitstraalde. En hij wist ongelofelijk veel! Tussendoor kwamen leuke details aan bod zoals het feit dat er in de studentenbuurt op elke straathoek Mariabeeldjes hangen. Niet omdat ze gelovig zijn, maar omdat de broeders bij het laten ophangen van een Mariabeeldje gratis straatverlichting aanlegden. Dat aanbod hoef je een student ook geen twee keer te doen. Ook zijn we langs de rijkste wijk, de oude haven en het appartement gereden waar de film Loft is opgenomen.

Chocoladetour 


Ik dacht dat ik wist wat chocolade was. Blijkbaar niet. Want in Antwerpen heb ik pas echt chocolade geproefd. Helemaal niet erg, want volgens de chocolatiers (en organisator Bert van Thilborgh) word je niet alleen gelukkiger van het eten van chocolade, maar wordt je geheugen er ook beter van. Hoe wetenschappelijk dat onderbouwd is, laat ik maar even in het midden. Eerst kwamen wij langs Joost Arijs. Hier heb ik een praline met saffraan geproefd. Heerlijk! Vervolgens langs The Chocolate Line waar het gasfornuis nog staat dat Napoleon gebruikt heeft (of heeft laten gebruiken). Hier heb ik een potje cacaopoeder gekocht en daarmee twee aapjes in het wild gesteund. Wat zouden die aapjes toch zonder mij moeten?

Ook Royce’ Chocolate was prachtig! Op de eerste verdieping zit hier een gezellig onontdekt barretje dat leuk is om een keer te proberen! Tot slot was Del Rey aan de beurt. Hier verkopen ze ook bruidstaarten, ijs en chocolademelk waarvan je de chocola uit bolletjes mag kiezen die in de lucht hangen. Logisch gevolg: ik hoefde de rest van de avond niet meer te eten.

Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in Antwerpen. Mocht je nog vragen hebben of andere Belgische tips hebben, dan hoor ik het graag!

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Marianne Visser van Klaarwater 31 mei 2017 at 10:45

  Enorm leuk geschreven. Ik krijg zo zin om er weer heen te gaan. Het was ook supergezellig met jullie. Wil je ook mijn verhalen over dit leuke uitje lezen? Kijk dan op:
  //www.10tips4trips.info/2017/05/29/antwerpen-ontdekken-oldtimer-voyage-local/
  en
  //www.10tips4trips.info/2017/05/25/chocola-in-antwerpen-de-vier-beste-adresjes/
  Groetjes van Marianne

  • Reply Karin 31 mei 2017 at 10:51

   Dank je Marianne. Ja dat je het zo gezellig kunt hebben met mensen die je net kent, bijzonder vind ik dat. Ik heb ze gelezen, ook erg leuk geschreven! groetjes Kaatje

  • Reply Pien 1 juni 2017 at 09:59

   Dankjewel! En ook jij hebt erg leuke blogs om te lezen!

   • Reply Karin 1 juni 2017 at 10:04

    Dank je Pien! Hopelijk mogen we nog eens zo’n snoepreisje maken…

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.