reizen & uitstapjes

Dit geloof je niet

Ik wil een keer een weekend naar Antwerpen, dat is zo’n leuke stad! 

Dat riep ik twee weken geleden zomaar uit het niets. Hoe is het mogelijk dat ik korte tijd daarna via LinkedIn een bericht van Bert van Thilborgh van Futureproved Trendwatchers ontving, met de vraag of ik als blogger wilde deelnemen aan nieuwe trendy activiteiten in Antwerpen.

Hotel Queen A Antwerp

Ik belde vervolgens met Bert en hoorde dat het inclusief een overnachting was in een 4-sterren hotel in hartje Antwerpen nabij het Centraal Station.

De trein brengt mij vanuit ‘s-Hertogenbosch naar Antwerpen en ik loop in 5 minuten naar Hotel Queen A. Twee andere bloggers en een Vlaamse journalist en zijn echtgenote druppelen ook langzaam binnen en intussen gaan we onze kamers inspecteren. Wat een fijne ontvangst met deze goodiebag, het voelt alsof ik een prinses ben! Dat gevoel versterkt als we aanschuiven voor een High tea met toast, zoete hapjes en de ik-wil-niet-stoppen-met-eten aardbeien cheesecake in Queen A’s Kitchen beneden.

Het moderne boutique hotel is onlangs vernieuwd en heeft een landelijke huiskamer stijl wat in ieder detail in de inrichting terug te zien is.

Voyage Local

Vanaf de ingang van het hotel stappen we na de High tea in deze Renault Estafette uit 1963. Jamil Valckx van Voyage Local rijdt ons door verschillende wijken in Antwerpen en vertelt op een beeldende en humoristische manier zijn verhaal. We komen langs zomerparkjes in de oude haven die volgens hem dé plek zijn om met cocktails rond te hangen of salsa te dansen. We zien een paar musea en de oude graanfabriek, terwijl we over hobbelige wegen zonder pijn aan de billen in de Renault verder gaan naar de volgende wijk.

In de Seefhoek zaten vroeger mensen met stoeltjes en voetenbadjes buiten, ik laat mijn fantasie de vrije loop en zie de gezelligheid die hier vroeger leefde voor me. We komen het huis tegen waar Vincent van Gogh gewoond heeft en bezoeken tot slot de rijke wijk Zurenborg met prachtige huizen en de jodenbuurt.

Na deze levendige rondleiding krijgen we een chocoladewandeling en een tapas diner in het hotel, daarover in een volgende blog meer.

Zoek jij een blogger die bepaalde activiteiten of een hotel wil testen? Of heb jij een tekstschrijfster nodig zodat jij niet hoeft te zwoegen om de goede woorden te vinden? Ik zie graag soortgelijke berichten als die van Bert verschijnen op de mail: info@praatjevankaatje.nl.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.