reizen & uitstapjes

Pukkels kweken in Antwerpen

In mijn vorige blog beschreef ik het eerste gedeelte van het snoepreisje naar Antwerpen. De hartelijke ontvangst in hotel Queen A Antwerp (met een goodiebag en een High tea) en de rondleiding in een Renault Estafette waarbij we de diverse wijken van de stad te zien kregen.

De chocoladewandeling
De organisator Bert van Thilborgh neemt ons vervolgens mee naar de beste adressen om chocola, bonbons, pralines en macarons te proeven. Als trendwatcher heeft hij zich de afgelopen tijd hierin verdiept en wij zijn vervelend genoeg de proefkonijnen voor zijn samengestelde chocoladewandeling.

Het is algemeen bekend dat chocolade een geluksgevoel geeft. Mocht je daarover twijfelen stap dan eens het historische pand van The Chocolate Line binnen in de Meir, de grote winkelstraat van Antwerpen. Eigenaar Dominique Personne werd als kok verliefd op chocolade. Samen met zijn vrouw Fabienne Destarque heeft hij in 2010 dit pand omgebouwd tot een paradijs voor chocoladeliefhebbers. De cacao komt van een eigen plantage uit Yucatan in Mexico.

Bij chocolaterie Royce proef ik hoe goed de combinatie zoet met zout kan zijn. Waarom ontdek ik dit nu pas? Chocolade chips is enorm lekker! Alle producten zijn op smaak gebracht door Japanse kwaliteit, frisse ideeën en verfijnde smaken.

De calorieën lopen verder op
In totaal bezoeken we vier zaken en ik zie de eerste pukkel verschijnen op mijn wang. De dag sluiten we af met een tapas diner met koude en warme gerechten in het hotel. Om tien uur vallen onze ogen dicht en zoeken we de hotelkamer op.

Ik vond het een unieke ervaring in Antwerpen en zeker omdat ik het kon delen met mensen die net als ik een grote liefde voor het schrijven hebben.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.