reizen & uitstapjes

Glamping in de Ardennen


Paniek

Kun jij je voorstellen dat het mogelijk is om in een half uur tijd een tent op te zetten, het luchtbed op te blazen en met een wijntje bij het vuurtje te zitten? Ik raakte in paniek afgelopen vrijdag, we vertrokken rond zes uur richting België en ik zag het al voor me…

Kamperen zonder stress
Want als ervaren kampeerder ken ik het gedoe. Een tent opzetten terwijl de helft van de haringen ontbreken en jezelf uitputten met het opblazen van dat ellendige luchtbed. Intussen wordt het langzaam donker en heb je geen idee of de tent waterbestendig is. Niets van dat afgelopen weekend, er is geen zweet of irritatie aan te pas gekomen! We hebben ons vakantiehuis gevonden, deze luxe tent kan tegen een  regenbui en op het luchtbed slapen we fantastisch.

We verblijfven op de kleine camping Tro Do Way in Bertogne, vlakbij de toeristische plaatsjes La Roche en Bastonge. Het campingveld ligt midden in de natuur aan een kabbelend riviertje waar de vogels concerten geven. RUST staat centraal hier, tussen 22.00 en 8.00 uur hoor je alleen fluisterende stemmen en een rits van een tent die af en toe open en dicht gaat. De twee eigenaren hebben hun droom waargemaakt door een camping te runnen in het hart van de Ardennen. Zij hebben het geluk om het hele jaar door in deze groene omgeving te mogen leven en te werken.

Wandelen en bier proeven
Na een avond bij het vuur en een goede nachtrust wandelen we vanaf de camping de bossen in en zien we hoe betoverend deze omgeving is. Hoge bomen, bergen, pittoreske huizen, koeien en eekhoorntjes. In twee uur tijd zijn we slechts vier mensen tegengekomen. In de middag vertrekken we naar Brouwerij Achouffe en drinken we ons favoriete bier op het terras aan het water. De zon schijnt rijkelijk en in de avond gaat daarom de barbecue aan en maken we wilde plannen voor de zondag.

Durbuy
De kampeervakantie sluiten we af in het kleinste stadje van de wereld Durbuy. Vanuit de rust stappen we de toeristische drukte in en lopen we door smalle straatjes met een elegante uitstraling. Het voelt alsof we in een Franse film zijn beland en intussen laten we de indrukken van de afgelopen dagen op ons inwerken. Ik denk dat we ons vakantiehuis op niet al te lange termijn weer neerzetten op deze groene plek in de Ardennen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.