boeken

Waarom geluk voor het oprapen ligt

Het is er al. Nu? Ja nu. Ik betrap mezelf weleens op de illusie dat ik eerst dit moet doen of dat behalen voordat ik gelukkig kan zijn.

Mo Gawdat maakt met zijn boek ‘De logica van geluk’ een helder statement: ongeacht de hindernissen die op ons pad komen, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is.

In zijn boek beschrijft hij zijn zelf samengestelde formule die hem geholpen heeft om over de dood van zijn 21-jarige zoon heen te komen. Hieronder geef ik een paar tips uit het boek om je leven (op de goede manier) ondersteboven te gooien.  Ren daarna alsjeblieft naar de boekhandel, want dit optimistische boek geeft inzicht in het kwadraat!

 1. Negatieve gedachtes gaan of over het verleden of over de toekomst. Het heeft niets met nu te maken. Daardoor hebben deze gedachtes geen zin. Het verleden is niet te veranderen en de toekomst niet te voorspellen. Je DENKT het alleen, maar het is niet de waarheid. Stop het gepieker door bewust te kijken en te voelen wat er om je heen is. Of buig het negatieve om naar een positieve gedachte, waar ben je NU blij om? Je brein is geheel door jou te besturen en dat is een grote opluchting!
 2. Alles wat je bezit is tijdelijk. Zowel de spullen in huis als die goedbetaalde baan. Na je dood kun je er zelf niets meer mee en zal een ander de baan overnemen. Zolang je jaagt op het ‘hebben hebben hebben’ blijft het geluk ver bij je vandaan.
 3. Benoem je angst en kijk hem recht in de ogen. Ieder mens heeft een bepaalde angst en de keuze aan jou is, blijf je er voor wegrennen of ga je het aan? Ondanks je angst is het de kunst om een drempel over te gaan. De veranderingen in het leven maken je sterker in plaats van zwakker. Ga bij iedere nieuwe stap na, Wat is het ergste wat me kan overkomen? en buig het daarna om. Want hoe fijn is het om vervolgens te bedenken wat het BESTE is wat jou kan overkomen?Het positieve boek 'De logica van geluk'
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Esther 9 april 2018 at 12:42

  Wauw dit klinkt al heel goed en interessant, maakt me nieuwsgierig naar het boek!

  • Reply Kaatje 9 april 2018 at 12:44

   Ja klopt Esther, ik denk dat jij dit boek erg leuk gaat vinden! X Kaatje

 • Reply Maureen 10 april 2018 at 10:35

  Leuk geschreven en zó waar.

  • Reply Kaatje 10 april 2018 at 10:41

   Dank je Maureen 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.