boeken, schrijven

De 6 voordelen van een bullet journal

bullet journal voor een georganiseerd en creatief leven

 

  1. Waar heb ik de vergadering genoteerd? In mijn telefoon of op de gele post-it op mijn computer? Nee wacht! Het staat in mijn papieren agenda, of nee…? Dat ellendige geworstel is nu verleden tijd.
  2. Vergaderingen, lunchafspraken, verjaardagen van familie en trouwerijen, alles valt samen in een bullet journal. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar….
  3. als je dit boek goed leert gebruiken is het dé manier om structuur te krijgen in alles wat je wil en moet doen! Op de laatste pagina’s staan voorbeelden van een planning per dag, per week of per maand. Hoe fijn is het om iedere dag te beschrijven waar je dankbaar voor bent, hoe je stemming is en wat je zowel zakelijk als privé wil afvinken?
  4. Met behulp van symbolen maak je onderscheid tussen een taak (vierkant) of een afspraak (driehoek). Een idee geef je weer met een lampje en een deadline met een klokje. Zo krijg je in beeld wat je te doen staat en kun je gemakkelijker prioriteiten stellen.
  5. Jaaaa! Je mag weer als een kind gaan tekenen en kleuren. Iedere pagina bepaal je zelf hoe deze eruit ziet. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van een tekening aangeven dat een nieuwe maand begint en ook je to do’s visueel weergegeven. En ken je een Mood Mandala? Deze zie je links op bovenstaande foto en daarmee houd je een maand lang je stemming bij en geef je iedere emotie een kleur. Daarna kun je zien wat je stemmingen waren en zo krijg je meer inzicht in jezelf.
  6. In een bullet journal kun je daarnaast ook:  je bucketlist vastleggen, carrièredoelen beschrijven, spaardoelen opschrijven en een lijstje maken met boeken die je nog wil lezen. En nog zoveel meer. Het enige wat je nodig hebt is een pen of potlood en… haal de kleurpotloden lekker van zolder!
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.