voeding & gezondheid

De honger naar sporten


Deze zomer heb ik iedere woensdagavond een brok in mijn keel gehad. In de sporthal van de basketbalvereniging werd de vloer aangepakt en bleven de deuren gesloten. Nu denk je misschien Welke gek gaat er met die aanhoudende tropische temperaturen binnen sporten? Die gek is ondergetekende en zover ik kan beoordelen de rest van het Recreanten team van Agathos ook.

Wij deinzen niet terug voor zweten in het kwadraat en een rode kop tot na het douchen. Want een woensdag niet op het veld gestaan, is een woensdag niet geleefd!

Ik miste vooral het uitrazen en afreageren op het veld en het streven naar de winst met het team. Ik ben een blijer mens als ik wekelijks sport en dat hangt ook zeker samen met de gezelligheid binnen de club. Het is alleen jammer dat het steeds zo’n gedoe is om de teams in te delen. Donker tegen licht, maar waar valt rood dan onder? En waarom neemt niet iedereen standaard een donker en een licht shirt mee? Ik hoop dat we daar in de toekomst een oplossing voor vinden.

Het gevoel na het douchen is met NIETS te vergelijken, de gelukshormonen gieren dan door mijn lijf. In de kantine duurt dat voort en kletsen we over onzinnige en soms ook zinnige zaken. De lachspieren krijgen een goede training, met veel drank (zoals koude thee) en borrelnootjes erbij. Het was een zware zomer van 2018 zonder dit alles, ik wist niet dat de honger naar sporten zo groot kon zijn.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.